Podmlađivanje bez operacije: 6 efikasnih saveta + recept tibetanskih monaha

by | 06.08.2024
Podmlađivanje bez operacije: 6 efikasnih saveta + recept tibetanskih monaha

Podmlađivanje je san svake žene kada  dođe u određene godine. Voda, ishrana i bilje mogu da vam pomognu da ne samo skinete godine sa lica nego obezbedite i vitalnost.

Svaka žena sanja da izgleda mlađe, da se ne oseća umorno i da je uvek zdrava i privlačna, bilo da joj je i 70 godina… Mnogo je načina za podmlađivanje organizma narodnim sredstvima.

Podmlađivanje prirodnim sredstvima

Međutim, proces podmlađivanja je prilično kompleksan i rezultat nije moguće ostvariti za kratko vreme. Za vidljiv efekat morate se potruditi. To zahteva i pravilnu ishranu, i vežbanje, i pridržavanje svakodnevne rutine…

Članak se nastavlja posle reklama

Recept tibetanskih monaha za podmlađivanje

Tibetanski monasi za podmlađivanje koriste čaj od mešavine četiri biljke: cvetova kamilice, smilja, kantariona i brezovih pupoljaka. Uzmite suve biljke, po 100 g od svake, isitnite i promešajte. Za pripremu čaja kašiku mešavine prelijte sa 500 ml vruće vode i ostavite da odstoji 20 minuta. Uveče pre odlaska u krevet popijte polovinu pripremljenog čaja, a ujutru, kad se probudite, popijte ostatak. Kura traje dok se mešavina bilja ne potroši.

6 efikasnih saveta koji će podmladiti organizam

1. Voda

Svakodnevno treba unositi dovoljnu količinu tečnosti – najmanje 30 ml vode za svaki kilogram telesne mase. To treba da bude obična ili mineralna voda (slatki napici, čaj i kafa ne uzimaju se u obzir!).

Članak se nastavlja posle reklama

2. Ishrana za podmlađivanje

Mi smo ono što jedemo. Da biste održali mladost, lepotu i zdravlje – morate se pravilno hraniti. Jedna od najkorisnijih namirnica za podmlađivanje organizma svakako su mekinje. Bogate su vitaminima, mikroelementima i, što je najvažnije – vlaknima, kojih nedostaje u našoj ishrani, a ona pomažu u čišćenju organizma i efikasnom funkcionisanju probavnog sistema. Dodajte mekinje u sva jela, a prethodno ih potopite u vodu. Dnevno je dovoljno pojesti kašiku-dve mekinja.

Članak se nastavlja posle reklama

Kefir je takođe veoma koristan za naše zdravlje, pogotovo domaći, bez aditiva i šećera. On se može pomešati s mekinjama i jesti za doručak. Mnogo zdravih materija sadrži i sušeno voće. Možete ih jesti pojedinačno ili možete napraviti neko zdravo jelo od njih. Odlična kombinacija je po 300 g seckanih suvih smokava, šljiva i kajsija, 100 g meda i malo isitnjenih listova aloje. Kašičica-dve ove mešavine dnevno ojačaće imunitet, srce i krvne sudove.

3.  Čišćenje

Neophodno je redovno čistiti organizam, posebno creva. Postoje jednodnevni postovi. Takođe, tu su klistiri za čišćenje, čišćenje organizma žitaricama od celog zrna ili voćem i povrćem koji su bogati grubim vlaknima (jabuke, grejpfrut, jagode i bobičasto voće, paradajz, kupus…).

4. Crveno vino

Vraća sjaj očima, pomaže da izgledate mlađe… Ostavite vino da odstoji dve nedelje sa žalfijom i lavandom: na litar crvenog suvog vina stavite po 50 g svake biljke. Pijte ovaj lekoviti napitak dva puta dnevno pre jela, po 50 ml, ne više.

5. Smeša belog luka i limuna

Još jedan recept za podmlađivanje organizma jeste dobro poznata mešavina belog luka, meda i limuna. Potrebno je: 10 glavica belog luka, 10 limunova, litar meda. Izgnječite beli luk, iscedite sok iz limunova i sve sjedinite s medom, pa dobro izmešajte. Ostavite na tamnom i hladnom mestu sedam dana. Na prazan stomak uzimajte po četiri kašičice, polako – nekoliko sekundi držite u ustima i sisajte.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Čaj za podmlađivanje

Ovaj aromatični čaj pomoći će vam da sačuvate lepotu i mladost. Listove šumske jagode, maline i šipka uzmite u jednakim količinama, osušite i koristite za kuvanje čaja. Ovu čudesnu mešavinu možete dodati u crni ili zeleni čaj – biće ukusan i zdrav.

jacoblund / gettyimages.com