Kako da napravite efikasne i prirodne vodice za ispiranje usta protiv lošeg zadaha?

by | 26.03.2024
Kako da napravite efikasne i prirodne vodice za ispiranje usta protiv lošeg zadaha?

Sve dok posledice lošeg zadaha nisu uzrokovane nekim ozbiljnijim stanjem, možete se boriti sa ovim problemom na prirodan način. Vodice za isporanje usta mogu vam pomoći u tome.

 

Da li patite od lošeg zadaha i ne znate kako da ga rešite? Žvake, sredstva za ispiranje, pa čak i sprejevi koji obećavaju da će ga eliminisati možda neće biti dovoljni. Ako želite da rešite ovaj problem, danas ćete otkriti 3 veoma efikasna prirodna recepta za ispiranje za ublažavanje lošeg zadaha.

Prirodni lekovi za ublažavanje lošeg zadaha

Prirodna rešenja su uvek bolja jer nemaju neželjene efekte. U slučaju ovih vodica za isporanje usta mogu da se koriste više puta dnevno (mada u slučaju trećeg, bolje je ne uzimati više od dva puta dnevno jer je limun kiseo).

Ovim efikasnim vodicama vaši zubi i desni biće zaštićeni, a osećate svežinu koja će vas pratiti tokom celog dana. Sastojci su jeftiniji i pomoći će vam da obavite drugo i treće ispiranje.

1. Vodica za ispiranje usta od nane, anisa i ruzmarina

Da biste napravili ovu prirodnu vodicu za ispiranje usta trebaće vam samo tri sastojka koja ćete sigurno naći kod kuće. Međutim, da vidimo koje količine moramo da dodamo.

Trebaće vam šaka listova nane i još jedna listova ruzmarina. Zatim izmerite količinu semena anisa supenom kašikom (15 g). Uz sve ovo biće nam potrebna i voda. Proces će biti sledeći:

U posudu dodajte 3 šolje vode (750 ml) i stavite na tihu vatru tako da dostigne tačku ključanja. Pre nego što voda počne da ključa, dodajte šaku listova nane i kašiku anisa. Ruzmarin dodajete na kraju.

Kada voda proključa i svi sastojci budu u posudi, isključite vatru i ostavite rastvor da odstoji oko 10 minuta. Rastvor precedite i čuvajte ga u frižideru. Koristite ga najviše tri dana.

Osim toga, čuvanjem na hladnom mestu biće mnogo prijatnije ispirati usta jer će obezbediti veću svežinu i ublažiti loš zadah. Pošto je prirodno ispiranje, uvek ga možete koristiti prilikom pranja zuba bez straha da ćete oštetiti zubnu gleđ.

2. Peršunom protiv lošeg zadaha

Peršun će biti jedan od vaših moćnih saveznika za ublažavanje lošeg zadaha. Trebaće vam samo 2 g ovog bilja. Uz peršun možete dodati malo nane ili karanfilić – po želji.
Operite stabljiku peršuna, stavite ga u šerpicu s vodom.

akođe možete dodati koji list nane ili karanfilić. Kada voda proključa, isključite i ostavite rastvor da odstoji. Procedite i koristite za ispiranje usta nakon svakog pranja zuba.

3. Sok od limuna

Konzumiranje limunovog soka za doručak pruža mnoge prednosti, osim što pomaže u ublažavanju lošeg zadaha. Obično se preporučuje da pijete vodu sa limunom kada se probudite da biste pročistili telo.

Ali takođe, ovo voće može biti odlična vodica za ispiranje usta jer pomaže u zaustavljanju proliferacije bakterija i na jeziku i na desni.

Da li ste ikada probali neke od ovih prirodnih vodica za ispiranje usta za ublažavanje lošeg zadaha? Podstičemo vas da to učinite kako biste otkrili prirodniju, lakšu i ekonomičniju opciju koja će vam omogućiti da uživate u prijatnom osećaju svežine u ustima tokom celog dana.

eternalcreative / gettyimages.com