UMORNE NOGE: 3 EFIKASNA RECEPTA UBLAŽAVAJU SIMPTOME

by | 22.07.2023
umorne-noge-3-efikasna-recepta-ublazavaju-simptome_umorne-noge-3-efikasna-recepta-ublazavaju-simptome.jpg

Kućni lekovi mogu da vam pomognu da relaksirate noge

UMORNE NOGE: 3 EFIKASNA RECEPTA UBLAŽAVAJU SIMPTOME  

Čak i zabavan dan na plaži, duga šetnja ili šopinge može kasnije tog dana da se pretvori u noćnu moru zbog bola koje su donele umorne noge.

Umorne noge: Šta donosi olakšanje

Umorne noge su čest sindrom kod mnogih osoba, pogotovo ako im je takvo radno mesto da provode ceo dan na nogama. Noge nose težinu celog tela što ih opterećuje i uzrokuje bol na kraju dana. Da biste ublažili ove bolove, isprobajte neki od ovih kućnih lekova jer su veoma efikasni. To je u svakom slučaju bolje nego da posegnete za lekovima protiv bolova.

Kućni tretmani za umorne noge

Ovi jednostavni lekovi mogu vam pomoći da se smirite i oslobodite umora i učinite da se osećate punim energije za samo nekoliko sati. Odlučite se za lek u zavisnosti od toga koje sastojke imate na raspolaganju kod kuće. Nema potrebe da posećujete apoteku za bilo kakve posebne losione ili masti.

1. Topla obloga

Potopite peškir u toplu vodu. Iscedite višak vode i umotajte noge. Ostavite oblog na nogama sve dok se ne ohladi na sobnu temperaturu. Ponovite ovaj tretman još jedno. Koristite ovaj tretman po potrebi, odnosno samo kada su vam noge umorne i bolne.

Ovo je dobra terapije jer topla voda opušta mišiće. Takođe pospešuje i cirkulaciju zbog čega će vam noge biti zahvalne.

2. Gorka so i soda bikarbona

Sastojci:

  • 1 kašika gorke soli
  • 1 kašika sode bikarbone

Priprema: Sipajte u lavor kadu toplu vodu, dodajte gorku so i sodu bikarbonu. Sedite na ivicu kade i potopite noge u vodu. Držite ih u vodi 15 minuta. Radite ovo jednom dnevno i to uveče samo kada su vam noge jako umorne.

Ovaj kučni lek je veoma efikasan je gorka so opušta mišiće i čisti telo od toksina. Soda bikarbona ima antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju umora. Ova kupka takođe dobro deluje na kožu.

3. Čaj od nane

Sastojci:

  • 1-2 filter-vrećice čaja od nane

Priprema: Skuvajte čaj od nane, sipajte ga u kadu s toplom vodom. Potopite noge u kadu (možete i celo telo) na 15 minuta. Ova kupka će vam pružiti trenutno olakšanje. Nana je poznata po tome što ublažava bol i eliminiše stres.

Savet plus

Umorne noge možda nisu spremne za vežbanje. Ali, vežba nalik na masažu sa teniskom lopticom ili oklagijom pomaže i opustite i umirite noge. Dok sedite, stavite oklagiju ili loptu pod noge i lagano pomerajte noge po njima. Ovo će va pomoći da opustite mišiće i zglobove nogu. Takođe možete pokušati da podignete male predmete nožnim prstima da biste smanjili stres na nogama i stopalima.

Foto: insta_photos / gettyimages.com