Ublažite biljem kožne alergije i osip

by | 24.10.2023
Ublažite biljem kožne alergije i osip

Osetljiva i iritirana koža, propraćena crvenilom i svrabom nije nimalo prijatna pojava. Snaga bilja može da pomogne kada su kožne alergije i osip u pitanju.

 

Osip može biti pokazatelj nekoliko zdravstvenih problema. Može nastati zbog iritansa (supstance koja izaziva iritaciju) ili alergije. Pošto osip može biti uzrokovan iz više razloga, ključno je otkriti tačan uzrok da biste dobili odgovarajući tretman.

Kožne alergije i osip: Kako ublažiti smimptome?

Iako osip može biti neprijatan i bolan, on nije zarazan. Ne može se širiti sa jedne osobe na drugu. Međutim, da biste umirili vašu kožu, postoji određeno bilje koje bi moglo da bude korisno. Ali, takođe je važno znati i nešto o alergijama.

Šta uzrokuje kožne alergije i osip?

Određene supstance prisutne u životnoj sredini kao što su polen, plesni ili biljne i životinjske supstance mogu izazvati alergijske reakcije na koži. Pojedine biljke mogu da izazovu osim, zatim toplota i prekomerno znojenje koje takođe mogu da pogoršaju simptom ekcema.  Kad god koža dođe u kontakt sa alergenom, ona razvija simptome: crvenilo, svrab, osećaj pečenja, može da bude bolna povešina, otečena, kao i da se pojave plikovi.

Biljem pobedite kožne alergije i osip

Pojedino bilje se pokazalo veoma uspešnim i može da pomogne u ublažavanju simptoma:

Nim je biljka koja je moćan čistač krvi. Ima antibakterijsko, antigljivično, antiparazitno i insekticidno dejstvo zbog čega pomaže u lečenju, ali i kao preventiva kod mnogih bolesti koje su uzrokovane mikroorganizmima.

Koren manjite se preporučuje kao prečišćivač krvi i testirana je biljka za lečenje kožnih infekcija u Ajurvedi. Ima hepatoprotektivno, antialergijsko, antibakterijsko i antivirusno dejstvo.

Crvena sandalovina ima antiinflamatorno, antivirusno, antikancerogeno dejstvo.

Guduči ima svojstvo hlađenja i umiruje iritiranu kožu i podstiče zdrav i sjajan ten.

Rizom kurkume ima antinflamatorno, imunomodulatorno, antibakterijsko, antigljivično dejstvo.

Rama TULSI podiže imunitet i regeneriše kožu.

Budući da je koža pokazatelj našeg unutrašnjeg stanja, BEAUTIFUL SKIN suplement pomaže tako što prečišćava krv i balansira endokrini sistem. Sadrži sve ove dragocene biljke koje mogu da pomognu da smire upaljenu i iritiranu kožu.

Ukoliko ste skloni kožnim alergijama i iritacijama, flekama ili bubuljicama BEAUTIFUL SKIN je pravi suplement za vas jer su sastojci ovog proizvoda testirane i proverene biljke za lečenje kožnih infekcija u Ajurvedi.

Kožne alergije i osip

Beautiful skin: Za više informacija kliknite na sliku

Beautiful Skin organski suplement leči kožu – sprečava kožne infekcije i iritacije, pomaže kod akni, fleka i svih oblika pigmentacije, podmlađuje kožu i poboljšava ten, a namenjen je u ovim slučajevima:

  • Iritacija kože
  • Infekcije kože
  • Alergije na koži
  • Psorijaza
  • Pigmentacija
  • Fleke na koži
  • Nizak sjaj kože
  • Neujednačen ten
  • Akne
  • Starenje kože

 

 

stefanamer / gettyimages.com