PRVA LINIJA ODBRANE OD BOLESTI I STARENJA

by | 12.09.2022

Stefan Jovanić, trener i nutricionista nijednom se nije razboleo zahvaljujući holandskom Liposomalnom glutationu

Glutation, iako poznat u naučnim krugovima, bio je malo poznat dok se kovid nije pojavio. Mnoge studije su pokazale da njegov nivo u telu direktno utiče na sam ishod bolesti. Glutation je jedan od najjačih antioksidanata u našem telu i neverovatno je važan za optimalan rad organizma. Liposomalni oblik glutationa mogu da uzimaju onkološki pacijenti, sportisti, stariji ljudi, deca i svi koji žele da ojačaju svoj imunitet.

– Kada se epidemija koronavirusa zahuktala, istraživao sam koji dodatak ishrani bi mogao da mi pomogne da se zaštitim. Shvatio sam da je glutation nešto što je prva linija odbrane protiv virusnih oboljenja. Tablete koje sam prvo uzeo nisu se dobro pokazale jer je apsorpcija slaba i onda sam saznao za ovaj holandski preparat u liposomalnom obliku. Pokazao se kao odličan. Želeo sam da budem zdrav tokom cele godine i stvarno se nijednom se nisam razboleo. Ne bih sebi smeo da dozvolim ni dan bolovanja jer imam mnogo posla i u tome sam uspeo. Više se ne odvajam od Liposomalno glutationa jer mi on čuva imunitet bolje od svega što sam do sada probao – ispričao nam je Stefan Jovanić, trener i nutricionista.

Glutation ima udeo u mnogim ćelijskim biohemijskim procesima. Da bi telo funkcioniralo normalno, potreban mu je postojani izvor glutationa.

Prvenstveno, glutation efikasno čisti slobodne radikale i druge reaktivne spojeve kiseonika direktno i indirektno putem enzimskih reakcija.

Manjak glutationa doprinosi oksidantnom stresu, što može da ima ključnu ulogu u procesu starenja i pojavi mnogih bolesti.

Posebno je velika važnost glutationa u prevenciji neurodegenerativnih bolesti kao što je Parkinsonova bolest.

Nedostatak glutation može se manifestovati i pojavom makularne degeneracije, dijabetesa, plućnih ili gastrointestinalnih bolesti. Zato ga treba nadoknađivati dodacima ishrani, jer niska koncentracija glutationa u organizmu može da dovede do ozbiljnih poremećaja i povišenog rizika od javljanja bolesti i ubrzanog starenja usled oslabljenog imunološkog sistema. Sportisti, koji uzimaju suplemente da bi povećali nivo testosterona u cilju izgradnje mišićne mase, izdržljivosti i energije, treba da uzimaju i glutation, jer je on taj koji kontroliše i održava ravnotežu hormona u organizmu. Učestvuje i u deponovanju i transportovanju aminokiselina kroz organizam, tj. u izgradnji proteina, pa bez njega nije moguće održati mišićnu masu.

 Lipozomalni glutation možete nabaviti u prodavnicama biljnog centra Magično bilje u Beogradu ili preko naše internet prodavnice ovde.