PRIRODNI PILING OD NEVENA ZA LEPU KOŽU

by | 16.05.2023

Napravite sami ovaj proizvod koji će učiniti da vaša koža zablista u punom sjaju

 

Ukoliko želite da imate zdravu i čistu kožu, praktikujte prirodni piling s nevenom jednom ili dva puta nedeljeno. On uklanja mrtve ćelije s kože, pospešuje se cirkulacija – koža se regeneriše i podmlađuje.

PRIRODNI PILING OD NEVENA ZA LEPU KOŽU

Prirodni piling za glatku i lepu kožu

U najdubljem sloju kože stvaraju se ćelije, koje kako stare i odumiru, izlaze na površinu kože. Prirodnim mehanizmo te mrtve ćelije se izbacuju. Postoje mnogi faktori koji utiču na zdravlje i vitalnost kože, pa ona neće u potpunosti odbacite sve te mrtve ćelije s kože. One će se taložiti, a kao rezultat je gruba i neravnomerna koža.

Zašto je neophodan piling?

U tom slučaju pomnaže piling, jer će odrstaniti sve te nečistoće i zadebljanja s kože. Kao rezultat, ona će postati meka, glatka i zablistaće, što je veoma važno za dobar ten.

Iako u prodaji postoje na stotine vrsta pilinga, možda je bolja opcija da napravite sopstveni. Pored toga što je efikasan, on je i mnogo ekonomičniji. Za ovaj domaći piling potreni su vam ulje, šećer – i naravno lekovito bilje.

Moć bilja

Neven je pravi izbor sa piling smesu. Ova biljka je poznata u fiterapiji po svojim blagotvorni dejstvom. To su pre svega antiinflamatorna, antibakterijska, antigljivična i adstringentna svojstva. Zahvaljujući njima neven je biljka koja se najviše korsiti u proizvodima za negu kože.

Pored toga, neven sadrži linolne kiseline koje pomažu ćelijama da asporbuju hranljive materije i zadržavaju vodu. Zato je ova biljka idelna za negu suve kože jer je hidrira, čini elastičnom i glatkom.

Koristite ga jednom nedeljno

Korisite ovaj biljni šećerni piling jednom nedeljno. Nežno ga umasirajte u kožu, a potom se istuširajte. Pored toga, i samo nanošenje pilinga ima opuštajuće dejstvo. Uživajte u tim trenucima. Piling će uklonićete mrtve ćelije s kože, a cvetovi i ulja će je nahraniti i hidrirati.

Prirodni piling: Kako se pravi

Odvojite malo slobodnog vremena i napravite piling na sledeći način:

Sastojci:

  • 1/2 šolje suvih latica nevena
  • 30 ml nevenovog ulja
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 2oo g belog šećera
  • 10 kapi esencijalnog ulja po izboru

Priprema: Pomešajte sve sastojke i koristite piling jednom nedeljeno.

Naponena: Ukoliko je smesa previše retka, dodajte još malo šećera ili kokosovog ulja.

 

Foto: Creative-Family / gettyimages.com