PRIRODNA SREDSTVA PROTIV EPIDERMOIDNIH CISTA

by | 09.05.2022

Većina ljudi ima na vratu i leđima potkožne kuglice koje ne zahtevaju lečenje

 

Epidermoidne ciste su potkožne kuglice koje se najčešće napipavaju na vratu, leđima, iza uha, a koje uglavnom ne zahtevaju lečenje. Ipak, usled neke infekcije ili pojave, one treba da se hirurški uklone.

Postoji i opcija prirodnog lečenja potkožnih cisti, a mi vam predstavljamo najbolja prirodna sredstva za njihovo uklanjanje:

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je odlično za borbu protiv cisti, štiti kožu od bakterija i sprečava razvoj infekcije. Nanesite sirće na područje i pokrijte gazom. Proces ponavljajte tokom 7 dana.

Maslačak

Jedna kašika maslačka pomešana sa cvetom ljubičice je odlična u borbi protiv infekcije. Stavite smjesu u ključalu vodu 45 minuta, a onda procedite i pijte 4 puta dnevno u trajanju do 10 dana. Primenite je i direktno na cistu.

Aloe Vera

Aloe Vera se koristi kao umirujuće sredstvo za kožu, možete staviti sok aloe direktno na kožu, a možete ga i piti.

Mleko

Odlično je za uklanjanje cisti, samo potopite vrećicu čaja u mleko i stavite na cistu preko noći. Ponavljanjem tretmana cista će se smanjiti i nestati.

Med

Pasta od meda i banane je efikasna za uklanjanje cisti. Samo nanesite na područje i pokrijte sa krpom, preko noći.

Epsom so

Povoljno eluje na inficiranu kožu, zato napunite kadu vodom i ovom soli i lezite. Ublažićete bolove i povoljno će delovati na smanjivanje ciste.

Ricinusovo ulje

Stavite ricinusovo ulje direktno na kožu, prekrijte vrućom, mokrom krpom i ostavite da stoji preko noći.

Epidermoidne ciste nisu zabrinjavajuće, ali ako se desi da puknu ili se inficiraju, idite kod lekara.