PERUT NA OBRVAMA I TREPAVICAMA

by | 23.09.2023
perut-na-obrvama-i-trepavicama_v

Domaći recepti mogu vam pomoći da se rešite ovih dosadnih ljuspica

Ako imate perut na obrvama i trepavicama bademovo i maslinovo ulje, kao i aloe vera gel mogu da vam pomognu da rešite problem.

Perut na obrvama i trepavicama

Dovoljno je loše ako imate perut na glavi. Ali, kada počnete da primećujete perut na trepavicama i obrvama, to je zaista frustrirajuće.

Kućni lekovi za perut

Iako je perut iritantna, to nije razlog za uzbunu ili značajan zdravstveni problem. Ovo stanje možete lečiti sa nekoliko jednostavnih kućnih lekova.

Bademovo ulje

Razgovor o bilo kakvim problemima sa kosom (čak i ako su u pitanju obrve i trepavice) nikada ne može biti potpun bez pominjanja bademovog ulja. Ovo ulje deluje kao emolijens koji čisti kožu i uklanja mrtve ćelije oko očiju koje mogu izazvati perut. Pored toga, hrani i vlaži folikule trepavica, što zauzvrat podstiče rast novih trepavica i obrva.

Sipajte kašiku bademovog ulja u staklenu posudu i zagrejte nekoliko sekundi. Nežno umasirajte toplo bademovo ulje na trepavice i obrve pre spavanja. Ostavite preko noći. Ujutru isperite hladnom vodom. Radite ovo svakodnevno.

Maslinovo ulje

Suva koža ima ključnu ulogu u razvoju peruti na trepavicama i obrvama. A jedini način da se borite protiv toga je vlaga. Maslinovo ulje je odličan hidratantni agens koji može da hidrira osetljivu kožu oko trepavica i obrva. To vam može pomoći da se rešite peruti.

Zagrejte kašiku maslinovoh ulje u mikrotalasnoj pećnici na nekoliko sekundi. Nežno umasirajte toplo ulje na obrve i trepavice. Potopite čisti peškirić u toplu vodu i stavite ga preko očiju. Ostavite da deluje 15 minuta, a potom isperite mlakom vodom. Radite ovo svakodnevno.

Aloe vera gel

Aloe vera gel je jedan od onih sastojaka koji deluje kao pretnja peruti. Ne samo da eliminiše gljivice i bakterije iz trepavica koje bi mogle da izazovu perut, već i smiruje iritaciju i crvenilo. Pored toga, stimuliše folikule dlake i podstiče rast.

Zatvorite oči i jednom rukom zategnite kapak. Nanesite malo aloe vere gela na liniju trepavica i obrve štapićem za čišćenje uha. Ostavite da deluje 5 minuta pre nego što ga isperite mlakom vodom. Radite ovo svakodnevno.

 

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

 

Foto: Jun / gettyimages.com