NOVO U BILJNIM CENTRIMA MAGIČNOG BILJA! HLADNO CEĐENI EKSTRAKT ORGANSKOG KORENA CRNE MAKE ZA FOKUS, SNAGU, IZDRŽLJIVOST I LIBIDO!!

by | 27.03.2023

Novo u biljnim centrima Magičnog bilja! Hladno ceđeni ekstrakt organskog korena crne make za fokus, snagu, izdržljivost i libido!!

UHTCO Corporation, kanadska kompanija peruanskog porekla posvećenu dizajnu, razvoju i proizvodnji jedinstvenih visokokvalitetnih proizvoda iz Amazona i Anda iz Perua. Korporacija UHTCO počela je svoje poslovanje još 2003. Kompanija je specijalizovana za razvoj proizvoda i formulacije, proizvodnju jedinstvenih sirovina, prehrambenih sastojaka i gotovih proizvoda za prehrambenu i dopunsku industriju. Njihovi ekskluzivni proizvodni procesi bez upotrebe toplote, bez dodavanja bilo kakvih aditiva čine njihove proizvode jednostavno najboljim! Predstavljamo vam jedan od njihovih proizvoda iz profesionalne linije.  

Lepidium meyenii ili Maca je dvogodišnja ili jednogodišnja biljka (prema nekim izvorima višegodišnja biljka) poreklom sa Anda u Peruu. Gaji se zbog mesnatog hipokotila koji se koristi kao koren u ishrani i kao biljna droga. Postoje 3 vrste make: zlatna, crvena i crna maka. 

Maka je bogata mineralima, posebno selenom, kalcijumom, magnezijumom, cinkom, kalijumom i gvožđem, masnim kiselinama uključujući linolensku, palmitinsku i oleinsku kiselinu i 19 aminokiselina, kao i polisaharidima. Maka takođe sadrži i specifične alkaloide, koji se zovu makamidi i makaeni (makaridin i makaen). Makamidi su sekundarni amidi benzilamina i masnih kiselina različite dužine lanca i stepenom nezasićenosti. Dvadeset šest makamida je identifikovano u korenu make. Ovi alkaloidi mogu da utiču na rad hipotalamusa, hipofize, nadbubrežne žlezde i drugih endokrinih organa. Adaptogeni efekat make najvećim delom potiče od ovih jedinjenja. Maka je prvi identifikovan afrodizijak sa pozitivnim efektom na fertilitet i kod ljudi i kod životinja. Smatra se da ovaj efekat potiče od makamida i makaena. Antocijanidini i drugi flavonoidi su odgovorni za boju crvene i crne make i odgovorni su za antioksidativni efekat. Kod muškaraca se smatra da može da utiče na libido i poboljša kvalitet sperme. Za ekstrakte crne make i makamide je pokazano neuroprotektivno i neuromodulatorno delovanje. Lipidni ekstrakti smanjuju oksidativni stres i umor tokom vežbanja. Crna, žuta i crvena maka koriste se za ublažavanje simptoma menopauze.

Crna maka je najređa, i čini oko 15% godišnje proizvodnje. Smatra se da je efikasna kod muškaraca, za izgradnju mišića, izdržljivost, mentalni status i libido. Pospešuje memoriju, koncentraciju, efikasnost učenja i telesnu inteligenciju. Najefikasniji je eko tip po pitanju podizanja nivoa snage i fizičke izdržljivosti, potencije, seksualne želje i plodnosti kod muškaraca. Poboljšava kvalitet sna i stabilizuje lučenje reproduktivnih hormona, hormona rasta, TSH i nivoa glukoze u krvi. Doprinosi osećaju smirenosti i zadovoljstva, a to postiže potpuno prirodnom regulacijom lučenja serotonina i endorfina. Crni koren je omiljen u profesionalnom sportu. Crnu maku mogu koristiti muškarci i žene, posebno ako je akcenat na poboljšanju mentalne i fizičke sposobnosti, kao i za zdravlje kostiju. Smatra se bezopasnom s obzirom da se koristi u ishrani.

– kao izvor antioksidanata: najviše 3 g sušenog korena/hipokotila dnevno.

– pomaže da se uspostavi ravnoteža zdravog raspoloženja kod žena u menopauzi: 2-3,5 g osušenog korena/hipokotila dnevno.

– podržava emocionalne aspekte seksualnog zdravlja: 3-3,5 g suvog korena/hipokotila dnevno.

 Ekstrakt korena crne make koji se nalazi u proizvodu, dobija se vodeno-etanolnom, sporom maceracijom, uz mehaničko hladno presovanje da bi se dobio koncentrovan ekstrakt (18:1). Bočica zapremine 90ml sadrži hladno ceđeni ekstrakt organskog korena crne make što odgovara 615,6 grama korena crne make. Omjer 18:1 označava da je korišteno 18 kg korena crne make da bi se dobio 1 litar ekstrakta.

 Više o ekstraktu Crne Make pročitajte ovde.

Ekstrakt Crne Make možete naručiti preko internet prodavnice, mejlom: [email protected] , telefonom: 011/2420-955 ili u prodavnicama biljnog centra Magično bilje.