NAPRAVITE AJURVEDSKI PRAH ZA IZBELJIVANJE ZUBA

by | 02.09.2023
ajurvedski prah

Ukoliko želite da napravite domaće sredstvo za bele zube, donosimo vam detaljno uputstvo

Zdravlje zuba i usta su veoma važni jer u suprotvnom može da dovede do raznih poremećaja u organizmu. Ovaj jednostavan prah za zube ne samo da održava higijenu nego je dobra i za izbeljvanje zuba.

Prah za izbeljivanje zuba

Briga o zdravlju zuba jednako je važna kao i dobra ishrana ili san. Poseta stomatologu i praktikovanje higijenskih navika mogu sprečiti mnoge zdravstvene probleme. Osim toga, pored zdravlja usne duplje poželjno je imati bele zibe. Iako na tržištu postoji mnogo sredstava za izbeljivanje zuba, nisu sva sigurna jer mogu da oštete gleđ. Ponekad hemijska rešenja koja stomatolozi predlažu mogu biti skupa, ali ne i toliko efikasna. Ako patite zbog žutih zuba, donosimo vam stari ajurvedski recept koji vam može pomoći da izbelite zube.

Kako se pravi prah za izbeljivanje zuba

Da biste napravili ovaj prah biće vam potrebna jedna himalajske soli, jedna kašika karanfilića u prahu, jedna kašika cimeta u prahu, jedna praha korena sladića, jedna kašika praha nima i suvi listovi nane. List nane sameljite ili istucajte u avanu dok ne dobijete prah. Pomešajte sve sastojke i prah čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi za buduću upotrebu.

Kako koristiti prah

Uzmite jednu kašiku praha za zube i stavite je na dlan. Nanesite prah na vlažnu četkicu, operite zube i isperite vodom Ako ovo radite nedelju dana, videćete već prve rezultate.

Sastojci praha

Kamena so daje prirodnu belu boju vašim zubima, dok sladić i nim poboljšavaju zdravlje desni. Ovaj prah je izuzetno koristan za osobe sa osetljivim zubima. Cimet i karanfilić deluju kao desenzibilizatori.

Saveti za održavanje zdravlja zuba

  • Redvono idite kod stomatologa.
  • Perite zube dva puta dnevno
  • Ne preskačite čišćenje koncem
  • Nemojte četkati predugo ili prejako jer to može istrošiti zubnu gleđ
  • Umesto srednje ili tvrde četke, koristite meku četku. Korišćenje srednje ili tvrde četkice može vremenom istrošiti zubnu gleđ
  • Potezi tokom četkanja treba da budu vertikalni. Mnogi ljudi imaju naviku da izvode dugačke horizontalne poteze četkanja, što dovodi do oštećenja.

 

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.cubes.rs na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

 

Foto: Aleksandr Rybalko / gettyimages.com