Hranljivi losion za telo koji neguje i uspavljuje, a jednostavno se pravi

by | 13.06.2024
Hranljivi losion za telo koji neguje i uspavljuje, a jednostavno se pravi

Davanje prioriteta kvalitetnom snu jedna je od zdravih navika. Ovaj losion koristi ne samo da hrani kožu nego i vas i uspavljuje zahvaljujući aromaterapiji.

Šta je losion koji uspavljuje? Ime ga na neki način odaje jer će vam pomoći da se opustite i lakše zaspite. Osim toga, odličan je za suvu kožu.Losion se nanosi na stopala i noge, a mogu da ga koriste i deca.

Prirodni losion za telo koji opušta i uspavljuje

Kao i kod većine proizvoda za negu tela, postoji mnogo opcija koje bih trebalo izbeći. Pre svega, sastojci poput ftalata i parabena nije nešto što bi trebalo stavljati na kožu. Neki od najpopularnijih losiona za spavanje koji se mogu kupiti u svom sastavu imaju melatonin, koji je pomalo kontroverzan hormon, posebno za decu. A kada je u proizvodu za negu kože, takođe je teško kontrolisati dozu.

Kako se pravi losion koji uspavljuje?

Ovaj prirodni losion baziran je na kombinaciju kokosovog ulja i ši putera koji su superhranljivi i takođe pomažu da se losion očvrsne. Takođe možete zameniti deo kokosovog ulja sa nekoliko kašičica ulja od semena šipka ako želite. Ulje šipka je adstringentno, a ulje jojobe oponaša sebum.

Ulje vitamina E je opciono i pomaže da se produži rok trajanja ulja. Nije konzervans, ali pošto u njemu nema vode, trajaće najmanje 6-12 meseci ako se pravilno skladišti. Postoji mnogo mešavina vitamina E. Želite da pronađete nešto što samo kaže „mešani tokoferoli“ ili „tokoferil acetat“ na etiketi.

Sastojci:

  • ½ šolje kokosovog ulja
  • ¼ šolje ši putera (ili mango putera)
  • ¼ šolje kakao putera
  • 1 kašičica ulja vitamina E (opciono)
  • 20 kapi eteričnog ulja kedrovine (10 kapi za decu)
  • 20 kapi eteričnog ulja lavande (10 kapi za decu)

Priprema: Rastopite na pari kokosovo ulje, ši puter i kakao puter (stavite u vatrostalnu činiju koju ćete staviti u lonac napunjen dopola sa vodom).
Zagrejte, povremeno mešajte dok se ulja ne rastope i izmešaju.

Dodajte ulje vitamina E ako koristite i eterična ulja koja deluju i kako aromaterapija. Promešajte da se sjedini.
Odmah sipajte u posudu za misker i stavite u frižider da se stegne. Posle ga mukserom umutite da postane kremast.

Losion čuvajte u staklenoj posudi na hladnom mestu daleko od direktne sunčeve svetlosti.
Naneti malu količinu na stopala i/ili noge. Ovaj losion će trajati najmanje 12 meseci ako se pravilno skladišti i koristi čistim rukama.

vesmil / gettyimages.com