LETNJI SMUTI ZA MRŠAVLJENJE

by | 19.07.2021

Maštate o vitkoj liniji, a ne želite da se odreknete omiljenih namirnica? Zaista ne morate

Ovog  leta isprobajte odličan smuti sa bobičastim voćem i proteinima koji će vas savršeno zasititi a neće dopustiti da se gomilaju vaši kilogrami.

U svetu zdrave ishrane smutiji su omiljeni.

To nimalo ne čudi jer se vrlo jednostavno pripremaju i u njima možete maštovito kombinovati bezbroj zdravih namirnica, poput svežeg voća i povrća, tamnozelenog lisnatog povrća, oraščića, semenki, začinskog bilja…

Odlično je to što smutijem, koji je bogat vlaknima a siromašan kalorijama, možete bez griže savesti započeti dan, opskrbiti se nutrijentima i uživati u velikoj energiji.

Budući da ćete nakon takvog smutija dugo osećati sitost, nećete ni posezati za nezdravim grickalicama koje su i najveći krivci za debljanje. 

Neki od sastojaka koji bi trebalo da se nađu u vašem smutiju, ako želite da na zdrav način gubite kilograme, jesu: bobičasto i egzotično voće, citrusi, proteinski prah, zeleni čaj, spanać ili kelj, čia, lanene ili konopljine semenke, kokosova voda i cimet.

Smuti za mršavljenje nezamisliv je bez bobičastog voća, a proleće nas daruje savršenim primerkom – jagodama!

One sadrže zdrave polifenole koji sprečavaju nakupljanje masnoća u organizmu.

Uz njih, kraljice vitke linije su i borovnice. Ove male tamnoplave bobice, bogate antioksidansima, izvrsne su u sagorevanju masnoća – one, naime, podstiču topljenje masti.

Bobičasto voće je siromašno šećerom, a uprkos tome je slatko. Bogato je vlaknima, zato ste siti, normalizuje probavu i poboljšava cirkulaciju.

Iz tog razloga jagode, borovnice, maline i ostalo bobičasto voće trebalo bi da nađu svoje mesto u vašem prolećno-letnjem smutiju, posebno ako želite da dođete do vitke linije.