LAKO ČIŠČENJE TELA POČINJE SA LIMUNOM I AKTIVNIM UGLJEM

by | 06.08.2021

Limun, aktivni ugalj, pileća supa, probiotik, seme anisa, kakao i čaj od kamilice za kompletan detoks

 

 

Ovo su saveti uz koje ćete obaviti detoks organizma, a izbeći padanje u nesvest zbog gladi.

 Započnite dan uz čašu vode sa limunom
Važno je da voda bude na sobnoj temperaturu. Iscedite pola limuna, popijte i sačekajte 15 do 30 minuta pre nego što doručkujete. Limun pun nutrijenata i materija koje jačaju imunitet, kao što su vitamin C, kalijum i pektin. Osim toga, sve ovo ubrzava rad enzima u telu i stimuliše rad jetre, tako da telo može brže i efikasnije da izbaci sve toksine.

 Koristite aktivni ugalj
Možete ga nabaviti u vidu kapsule ili u prahu, a konzumiranje aktivnog uglja će izbaciti sve otrove i toksine iz tela.

 Uživajte u pilećoj supi
Ali onoj pravoj, a ne iz kesice. Vrlo važan detalj su kuvane kosti, kao i povrće koje ćete dodati. Najbolje je da to budu šargarepe, luk, beli luk, celer, majčina dušica  i peršun.

 Grickajte seme komorača
Ako vam je potrebna zanimacija uz gledanje filma, umesto da grickate suncokret, uzmite komorač (anis). Slatkasto, orašasto seme puno je antioksidanasa. Kada ih žvaćete otpuštaju zdrava ulja koja popravljaju metabolizam i balansiraju količinu šećera u krvi.

 Ne zaboravite probiotik
Lactobacillus acidophilus je dobra bakterija obavlja crevnu floru i pomaže u eliminaciji toksina.

 Konzumirajte tri obroka, ali izbegavajte užine
Ako dozvolite sebi malo gladovanja između obroka, organizam će zapravo dobiti priliku da potpuno svari svu hranu, a zatim posveti svoju energiju čišćenju, dok se digestivni trakt odmara. Ovo će vam, takođe, pomoći da se uskladite sa moždanim signalima koji prilično precizno obaveštavaju da li ste stvarno gladni ili vam je zapravo samo dosadno.

 Povećajte procenat kakaoa u čokoladi
Neka ona sadrži najmanje 70 odsto kakaoa, a i brojni začini su vrlo poželjni – u čokoladi ili u bilo čemu drugom. Đumbir, cimet, ljuta paprika, kim i kurkuma su super-čistači organizma i pomažu da se brže zasitite.

 Završite dan čajem od kamilice
Ne samo da pomaže da utonete u san, već će učiniti i da poslednji obrok bude