KUĆNI LEKOVI ZA ČVRŠĆE GRUDI

by | 15.08.2023

Ukolko su vam grudi opuštene, ovi efikasni kućni lekovi mogu da vam pomognu

KUĆNI LEKOVI ZA ČVRŠĆE GRUDI  

Savršeno oblikovane grudi kada počnu da opadaju mogu uticati na vaš izgled i samopouzdanje. Zato vam donosimo pregršt saveta za čvršće grudi

Čvršće grudi: Isporbajte ove recepte

Iako se kaže da se ovaj fizički proces obično javlja tokom 40-ih godina, određeni faktori životnog stila mogu dovesti do opuštanja grudi i u mlađoj dobi. Mršavljenje, načina života, pa čak i način na koji sedite ili spavate, mogu doprineti gubitku čvrstine grudi.

Mnoge žene zanemaruju ovu promenu, a one koje se odluče za operaciju treba da budu oprezne zbog neželjenih efekata. Prirodni kućni lekovi su bezbedini, pa je to dobar razlog da ih isprobate.

Efikasni kučni lekovi za čvršće grudi

Krastavac i žumance

Kako krastavac ima prirodna svojstva toniranja kože, a žumance ima visok nivo proteina i vitamina, ovo je odlična kombinacija u slučaju opuštenih grudi. Ovu masku možete koristiti jednom nedeljno za učvršćivanje i jačanje tkiva dojke.

Izblendajte jedan manji krastavac, dodajte jedno žumance i kašičicu putera. Dobro promešajte i kada dobijete pastu nanesite je na grudi i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Isperite hladnom vodom.

Belance

Belanca takođe može da pomogne u podizanje opuštenih grudi zbog svojih adstringentnih i hranljivih svojstava za kožu. Hidrolipidi prisutni u belancu pomažu da podignete opuštenu kožu oko vaših grudi.

Umutiti jedno belance dok ne dobijete penastu teksturu. Nanesite je na grudi odozdo prema gore i ostavite 30 minuta. Koristite sok od krastavca ili crnog luka da uklonite pastu, a zatim je dobro isperite hladnom vodom.

Mešavina belanaca, meda i jogurta

Pripremite masku za grudi tako što ćete pomešati jedno belance sa po jednom kašikom običnog jogurta i meda. Nanesite masku na grudi odozdo nagore i ostavite da deluje 20 minuta. Isperite masku hladnom vodom.

Piskavica

Piskavica je bogata vitaminima i antioksidansima, bori se protiv oštećenja slobodnih radikala i pomaže u zatezanju i zaglađivanju kože oko grudi. Uzmite 1/4 šolje praha piskavice, pomešajte je s vodom tako da dobijete gustu pastu. Ostavite da deluje 5 do 10 minuta. Isperite ga toplom vodom. Ovaj lek možete koristiti jednom ili dva puta nedeljno.

Piskavica, jogurt i belance

Uzmite 1/2 šolje jogurta, po 10 kapi ulja piskavice i vitamina E i jedno belance. Pomešajte sastojke dok ne dobijete glatku pastu. Nanesite pastu na grudi nežnim pokretima i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Isperite ga hladnom vodom.

Maslinovo ulje

Masiranje grudi maslinovim uljem sprečava opuštanje grudi. Ovo takođe pomaže u poboljšanju tonusa i teksture kože oko područja grudi. Uzmite nekoliko kapi maslinovog ulja i rastrljajte među dlanovima tako da se ulje malo zagreje. Nežnim pokretima nanesite ovo ulje na grudi odozdo nagore. Masirajte najmanje 15 minuta. Ovo će stimulisati protok krvi i pomoći u popravljanju oštećenih ćelija. Ovaj lek se može koristiti najmanje četiri do pet puta nedeljno.

Masaža ledom

Masiranje grudi ledom je efikasan način da povratite čvrstinu. To je zato što niska temperatura uzrokuje da se tkiva skupljaju, čineći grudi čvršćim. Uzmite dve kocke leda i masirajte ih kružnim pokretima oko svake dojke. Radite ovo samo na minut i koristite mekani peškir da osušite grudi. Ostanite u ležećem položaju najmanje 30 minuta. Radite ovo jednom dnevno.

Foto: macniak / gettyimages.com