KESTEN GEL ZA LAK KORAK

by | 06.05.2023

Redovnom primenom ovog preparata, ublažavaju se otok, bol i svrab u nogama

 

Kesten gel ima blagotvorno dejstvo na zdravlje vena, smanjenje upalne procese i olakšava bol u nogama. Zato ga nabavite što pre, promeniće vam život iz korena.

Kesten gel: bez bolova u nogama za lak korak

Glavna aktivna komponenta ekstrakta divljeg kestena je escin, koji se odlično pokazao u slučaju hronične venske insuficijencije. Karakterišu je bolne i otečene noge, a divlji kesten poboljšava krvotok u nogama.

Simptomi venske insufijencije

Hronična venska insuficijencija zdravstveno je stanje koje karakteriše slab protok krvi u vene nogu. Neki od karakterističnih simptoma su:

  • Oticanje nogu
  • Bol ili grčevi u nogama
  • Svrab nogu
  • Proširene, uvijene i ispupčene vene
  • Čirevi na nogama
  • Slabost u nogama

Kesten gel: Spas iz prirode

Uobičajeni tretmani kod ove zdravstvene tegobe su kompresijska terapija ili čarape, koje mogu povećati protok krvi u nogama. Ali, pomoć može da stigne i iz prirode.

Escin u divljem kestenu ima višestruka lekovita dejstva. Na primer, može da pospeši protok krvi u venama što ublažava simprome hronične venske insufijencije. Jedna naučna studija je dokazala da ekstrakt divljeg kestena jednako delotvoran kao i kompresijska terapija.

Kada su u pitanju varikozne vene, koje su natečene i stvaraju izbočine na nogama, ekstrakt semenki divljeg kestena takođe može poboljšati tonus vena poboljšavajući protok krvi u nogama.

Snažno protivupalno dejstvo

Ekstrak divljeg kestena ima snažno protivupalno dejstvo. Naime, uplani procesi dovode do nakupljanja i zadržavanja viška tečnosti u tkivima što dovodi do oticanja nogu. Studije su pokazale da lokalna primena kesten gela smanjuje upalu i otok nakon traume, operacije i sportskih ozleda.

 

KESTEN GEL – 100 ml

Kesten gel je preparat koji je posebno efikasan u kombinaciji s neven kremom i dovodi do smanjenja osećaja umora u nogama.

Kesten gel je 100% prirodan preparat koji je posebno efikasan u kombinaciji sa kremom od nevena. Dovodi do smanjenja osećaja umora u nogama. Divlji kesten smiruje upalne procese, povećava čvrstinu krvnih sudova, jača vene i kapilare, sprečava i ublažava otok.

Kesten gel sadrži mentol, pa nakon nanošenja imate subjektivni osećaj hlađenja. Nije lek.

Zapremina: 100 ml.

Upozorenje: Pre upotrebe preporučljivo je proveriti da li postoji individualna preosteljivost na neke od sastojaka.