KAKO DA UKLONITE PODBRADAK?

by | 20.07.2023

Ne morate da „idete pod nož“ jer uvek postoje zdravije varijante

KAKO DA UKLONITE PODBRADAK?  

Dobro definisana linija vilice je reprezentativna. Višak sala na licu može da doda godine. Zato ćemo vas uputiti kako da uklonite podbradak na prirodan način.

Uklonite salo na lici i podbradak bez odlaska kod plastičara

Otkrivamo vam neke smernice koje bi trebalo da uvrstite u svakodnevnu rutinu jer će vam pomoći da vratite mladolikost.

1: Uklonite podbradak: Dobra hidratacija

Ako je vaše telo dobro hidrirano, to je ključ za vitku liniju. Naime, voda igra značajnu ulogu u gubitku težine. I ne samo to, nego pospešuje izbacivanje štetnih toksina iz tela.

2. Uključite kardio vežbe u svoju nedeljnu rutinu

Kardio ili bilo koja druga aerobna vežba koja povećava broj otkucaja srca savršena je za gubitak dodatnih kilograma. Ove vežbe uključuju trčanje, ples, brzo hodanje, plivanje. Kardio vežbe su idealne za brži gubitak težine – dakle, automatski biste imali i „vitko“ lice.

3. Izbegavajte alkoholna pića

Poznato je da su alkoholna pića veoma kaloričan. Redovna konzumacija alkohola može dovesti i do podbratka.

4. Smanjite unos rafinisanih ugljenih hidrata

Svi volimo neke dobre kolačiće, hrskavi čips i ukusnu činiju testenine. Međutim, ovi rafinisani ugljeni hidrati su puni šećera i praznih kalorija. Oni dovode do prekomernog povećanja telesne težine i skladištenja masti u telu, uključujući i lice.

5. Redukujte unos natrijuma

Natrijum zadržava vodu u telu što zauzvrat dovodi do nadimanja i otoka, uključujući lice. Zbog toga izbegavajte industrijski obrađenu hranu (posebno meso kao što su kobasice, šunka, slanina, itd.) da biste sprečili prekomerni unos natrijuma.

6. Uklonite podbradak: Dobro spavajte

Nedostatak sna izaziva stres, povećanje telesne težine, povećan apetit i usporen metabolizam. Zbog toga je dobar kvalitet sna najvažniji za postizanje zdravijeg raspona težine.

7. Povećajte sadržaj vlakana

Veći unos vlakana može bolje pomoći u gubitku težine, jer održava telo punim i smanjuje želju za šećerom. Dakle, uključite u meni integralne žitarice, lisnasto povrće, semenke i mahunarke.

8. Obratite pažnju na položaj spavanja

Vaš položaj spavanja je takođe odgovoran za jutarnje naduto natečeno lice. Ako spavate lica pritisnutog na jastuk to može dovesti do nakupljanja tečnosti i nadutosti. Preporuka je da spavate na leđima na malo uzdignutom jastuku kako biste omogućili nesmetano protok limfne tečnosti.

Takođe, možete dobro izmasirati lice pre nego što odete na spavanje kako biste pospešili cirkulaciju. Takođe, nikada ne spavajte bez jastuka jer pritisak lica na ravnu, trvđu površinu može uzrokovati nakupljanje limfne tečnosti u licu.

Savet: Jednostavna vežba za lice

Ovu vežbu možete raditi sa žvakaćom gumom ili bez nje. Žvaćite gumu ili imitirajte ove pokrete oko 20 sekundi. Ponovite 15 puta. Ova vežba pomaže da se smanji podbradak i izoštrava liniju vilice.

Foto: LENblR / gettyimages.com