KAKO DA SE REŠITE TAMNE KOŽE ISPOD PAZUHA

by | 28.07.2023

Isprobajte ove tri resepta s uljem jer su prirodna i bezbedna za korišćenjene

KAKO DA SE REŠITE TAMNE KOŽE ISPOD PAZUHA  

Planirate da idete na slavlje, ali ste odustali od haljine bez rukva. Nema potreve za tim jer ćemo vam otkriti kako da se rešite tamne kože ispod pazuha.

Tri ulja rešiće problem tamne kože ispod pazuha

Koža u predelu pazuha je prilično osetljiva, što je čini podložnom osipu, promeni boje, infekcijama, uraslim dlačicama, pa čak i akni. Pigmentacija ili promena boje su česta pojava, a pojedina ulja mogu da vam pomognu da rešite ovaj problem.

Šta dovodi do ove pojave?

Pigmentaciju mogu da uzrokuju razne stvari, kao što su: hormonska neravnoteža, brijanje, depilacija, kao dijabetes i gojaznost. Pigmentacija pazuha takođe može da bude uzrokovana upotrebom određenih dezodoransa, kao i nekim lekovima. Uobičajeni simptomi koji prate tamne pazuhe su: suva koža ponekad osetljiva na dodir, crvenil, svrab, kao i hrapava koža.

Iako pigmentacija pazuha u suštini nije razlog za bigu, nekim osobama jednostavno smeta iz estetskih razloga. Doduše, na tržištu postoje preparati koji uklanjaju mogu da poosvetle tamnu kožu ispod pazuha, ali u ovom članku nećemo ih razmatrtati. Umesto toga, pričaćemo o prirodnim sredstvima koja mogu da pomognu, a koja već imate u kuhinji.

Rešite se tamne kože ispod pazuha

Zamislite da treba da idete na venčanje dobre drugarice i da želite da obučete prelepu haljinu bez rukava. Ali, odustajete zbog tamnih pazuha. Nema potrebe da odustanete kada možete sa isprobate nbeka od ovih ulja. Savršeno su bezbedna i nemaju neželjene efekte.

1. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je veoma hidratantno i hranljivo za kožu. Takođe je bogato antioksidansima. U ovom receptu nalazi se i smeđi šećer koji je savršen za piling.

Sastojci:

  • 2 kašike devičanskog maslinovog ulja
  • 2-3 kašike smeđeg šećera

Priprema: Pomešajte ulje i šećer i nanesite na vlažan pazuh. Lagano masirajte minut-dva i ostavite da deluje pet minuta. Radite ovo dva puta nedeljeno.

2. Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje apsorbuje sve nečistoće s kože poput prljavštine, mrtve ćelije i čisti pore. Takođe, ovo ulje regeneriše kožu. Jednu kašičicu ulja prstima nežno masirajte pazuh oko pet minuta. Radite ovo svaki dan dok koža ispod pazuha e posvetli.

3. Bademovo ulje

Bademi sadrže moćne fitokemikalije koje mogu posvetliti tamnu kožu ispod pazuha. Takođe je utvrđeno da svakodnevno jedenje badema prirodno posvetljuje kožu. Nekoliko kapi bademovog ulja masirajte oko pet minuta ispod pazuha. Praktikujte ovaj ritual svaki dan dok se ne posvetli koža ispod pazuha.

Foto: yacobchuk / gettyimages.com