IZGLEDA ŠAŠAVO, KAŽU DA DELUJE…

by | 18.08.2021

Metoda postizanja ravnog i zategnutog stomaka uz pomoć konca

Fizioterapeuti su pronašli novi način koji će pomoći da sačuvate stomak ravnim i zategnutim. Ispostavilo se da običan konac, vezan oko struka, pomaže čoveku da dostigne zategnut stomak, bez dosadnih vežbi u teretani.
Po mišljenju stručnjaka, konac neprestano podseća čoveka da stalno zateže misiće stomaka. Vodeći britanski fizioterapeut Semi Margo tvrdi da konac vezan oko struka, stalno opominje čoveka o neophodnosti zatezanja trbušnih mišića.
Evo, šta treba da uradite:
– Uzmite tanak kanap, vežite ga oko struka. Fiksirajte ga na polovini uzdisaja, tako da ga kod izdisaja osetite. Pitisak konca stalno će vas podsećati na neophodnost zatezanja mišića.
Radićete to u toku celog dana: šetajući, stojeći, sedeći, za vreme posla i kod kuće. Pokušajte da ne skidate konac koliko dugo možete izdržati. On će vam obezbediti ravan stomak i poboljšati držanje vašeg tela – kaze Semi.
Unutrašnji trbušni mišići, verovatno su jedini u ljudskom telu koje se ne treniraju dinamičkim opterećenjima. Samo statičkim. Stalno zatezanje trbušnih mišića (uvlačenje stomaka) je vežba koja dovodi do ravnog stomaka.