GEL OD ALOJE VERE ČUVA KOSU

by | 05.07.2022

Jednostavan recept koji pomaže da kosa ponovo raste

Predstavljamo vam još jedan recept protiv opadanja kose koji je mnogima pomogao. Koji su to sastojci u ovom receptu, koji pomažu da nova kosa izraste?

Prvi sastojak je aloa vera. Gel od aloje vere oporavlja oštećene ćelije na vlasištu, čime poboljšava zdravlje folikula kose i cirkulaciju krvi na koži glave.

Aloe vera deluje na gljivice i viruse i tako umiruje svrab glave. Uspešno hidrira i sprečava ljuštenje kože na vlasištu, što stvara perut kod dece i odraslih.

Štiti kosu od oštećenja suncem, zagađenjem i drugim činiocima spoljašnje sredine.

Drugi sastojak ovog šampona protiv opadanja kose čini limunov sok koji je bogat vitaminima C i B, folnom kiselinom, mineralima poput fosfora, magnezijuma i kalcijuma.

Upravo oni jačaju folikule kose i sprečavaju njeno opadanje. Deluje na perut i druge gljivične infekcije vlasišta. Zbog svoje kiselosti, limun za kosu je izuzetno efikasan u čišćenju mrtvih ćelija kože glave i ostalih naslaga.

Sastojci: Dve kašike gela aloje vere i kašika soka od limuna.

Dve kašike gela aloje vere pomešajte sa jednom kašikom sveže isceđenog soka od limuna, tako da smesa postane kompaktna. Potom je nežno umasirajte u vlasište, pa isperite kosu.

Ovaj tretman neophodno je sprovoditi dva puta tokom nedelje. Vrlo brzo doći ćete do željenih rezultata i bićete oduševljeni postignutim efektom.