GASTRO HERBA MED POBOLJŠAVA VARENJE

by | 31.07.2023

Dodatak ishrani na bazi meda sa biljnim dodacima za normalnu funkciju digestivnog trakta

GASTRO HERBA MED POBOLJŠAVA VARENJE

Dispepsija je opšti nazv za bol i nelagodu u stomaku, a to je problem koji je imala svaka osoba barem jednom u životu. Prirodni preparat s medom i odabranim biljem poboljšava varenje.

Prirodni preparat koji poboljšava varenje

Otežano varenje se stručno naziva dispepsija (od grčke reči dys – loš, loše i peptein – varenje). Postoji dve vrste uzroka. Oni mogu da budu organski, a tu spadaju :ulkus, gastroezofagusna refluksna bolest, karcinom želuca ili pankreasa.

Ili funkcionalni, gde su najčeći uzroci: prekomerno izlučivanje kiselina. upala želuca ili dvanaestopalačnog creva, alergije na hranu, stil života i uticaj ishrane na organizam, psihološki faktori, pojava Helicobacter pilori infekcija…

U slučaju dispepsije javlja se izražen neuobičajen osećaja u gornjem crevu kao posledica nekoordinisanog, pa čak i neučinkovitog pražnjenja gornjeg dela digestivnog trakta. Javlja se bol, nadustost, kiseli ukus u ustima, gorušica, mučnina i povraćanje.

Simptomi dispepsije trajati nekoliko nedjelja ili meseci, da bi se tokom vremena smanjili i nestali. Da bi se to desilo, potrebno je uvesti neke zdrave navike. Pre svega treblo bi izbegavati pušenje, veće količine alkohola i kafe.

Savetuje se kuvana hrana, voće i povrće uobročeeni u rednovnim manjim, a češćim obrocima. Od velke važnosti je i lekovito bilje jer ono može da poboljša varenje.

Gastro herba med poboljšava varenje

Radi se o dodatku ishrani na bazi meda s biljnim dodacima za normalnu funkciju digestivnog trakta. Herba hajdučke trave, list pitome nane, herba majčine dušice i list crnog sleza.

Hajdučka trava

Tradicionalno se koristi kod problema sa varenjem, upale želučne i crevne sluznice, za ublažavanje grčeva i nadimanja. Podstiče lučenje sokova za varenje i žuči, a povoljno deluje i na jačanje apetita.

Nana

Poboljšava funkcije jetre i žuči. Koristi se za smanjenje bolnih grčeva kod osrednjih kolika žučne kese. Blagotvono deluje na prenadraženo debelo crevo, iritabilne tegobe koje nastaju usled psihičkih tegoba. Često ulazi u sastav čajnih mešavina za stomačne tegobe ili kao korigens da popravi ukus neke čajne mešavine. Nana poboljšava varenje tako što stimuliše lučenje žuči, sekreciju želudačnih sokova i smanjuje nadustost.

Majčina dušica

Često se preporučuje kao napitak koji pomaže u probavi jer smanjuje nadutost i smanjuje grčeve creva. Napomena: Majčinu dušicu ne bi smele uzimati osobe sa komplikacijama žuči, akutnim čirom na želucu, osobe osetljvog želuca i sa komplikacijama na jetri.

Crni slez

Koristi se i za lečenje organa za varenje, dijareje, kolitisa, upale debelog creva. On ima protivupalno, olakšavajuće, laksativno, sedativno dejstvo i deluje protiv grčeva. Biljka pomaže kod upalnih procesa u želucu, crevima i jetri.

Gastro herba med za bolje varenje

Doprinosi normalnom funkcionisanju digestivnog trakta u slučaju:

  • Gorušice i nadutosti
  • Bolova u trbuhu
  • Lošeg varenja

Gastro herba med možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje – poručite OVDE

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.cubes.rs