ELIKSIR ZA EMOCIONALNO ČIŠČENJE SRCA

by | 09.07.2023

Nekoliko kapi ovog eliksira će vas opustiti i doneti radost

ELIKSIR ZA EMOCIONALNO ČIŠČENJE SRCA  

Eliksir od ruže, matičnjaka i đumbira pomaže nam da ostanemo mirni i snažni suočeni s negativnim osećanjima koja toliko dugo nosimo sa sobom. Ona vraća radost u srce

Biljni lek za emocionalno čišćenje srca

Naše srce se godinama napunini negativnim emocijama straha, tuge, anksioznosti ili neke traume. Jedna od najvažnijih stvari koje možemo da uradimo za naše emocionalno zdravlje jeste da radimo na njima, da ih izbacimo iz sebe.

Određene biljke mogu da nam pomognu da dugotrajni bol, kao i druge emocije koje nam samo škode ostavimo u prošlosti.

Slatki med smanjuje anksioznost govoreći našem mozgu da je sve u redu. Prisustvo probiotičkih i prebiotičkih jedinjenja u medu takođe smanjuje anksioznost zbog važne uloge creva u ublažavanju anksioznog odgovora.

Đumbir čisti telo od raznih otpada počev od gasova i sluzi do negativnih emocija. Pošto creva sadrže većinu receptorskih mesta za neurotransmitere zbog kojih se osećamo srećno i smireno, kao što je serotonin, jak stres može izazvati mučninu kod nekih ljudi. I ne samo to nego i gubitak apetita, prejedanje, zatvor ili dijareju.

Ruža opuštajući biljni lek. A njen miris može da ublaži stres i anksioznost.

Matičnjak je dobar za zdravlje nervnog sistema jer opušta bez sedacije, a istovremeno povećava budnost, fokus i memoriju. Ova biljka može da razvedri um, da donese radost života.

Kako se pravi eliskir

Ovaj eliksir je bezbedan i prikladan za sve uzraste, s izuzetkom dece mlađe od 12 meseci i osoba koje ne smeju da konzumiraju alkohol. Odrasli mogu uzeti jednu kašičicu ujutru i uveče, i uzeti dodatnu dozu u trenucima visokog stresa, anksioznosti ili u trenucima kada je emocionalno suočavanje opravdano.

Takođe, eliksir takođe možete držati u bočici s kapaljkom s pipetom od 5 ml (uzima se ujutru i uveče po jedna cela pipeta eliskira). Na taj način vam je eliskir uvek pri ruci i kada niste kod kuće. Deca mogu da uzimaju tri kapi na 4,5 kg telesne težine, razblažene u vodi ili čaju, jednom dnevno.

Sastojci:

  • 180 g meda
  • 2 kašike suvih latica ruže
  • 2 kašike suvog lista matičnjaka
  • 1 dl tinkture đumbira

Priprema: U vatrostalnu činiju stavite med. Činiju stavite u lonac s vodom i zagrevajte na laganoj vatri kako bi se med rastopio. Bilje izmrvite između ruku i stavite u med.

Poklopite lonac i ostavite na ringli najmanje dva sata na niskoj temperaturi. Pazite da temepratura ne pređe više od 40 ° C. Kada je gotovo, med će biti ukusan i mirisan. Procedite med kroz cediljku.

Dodajte u med tinkturu od đumbira i promešajte. Eliksir sipajte u flašu i čuvajte na hladnom i tamnom mestu. Ako je poklopac metalni, stavite na teglu papir za pečenje pa tek onda poklopac.

Tinktura od đumbira

  • 30 g sitno iseckanog suvog đumbira
  • 1 dl votke

Priprema: Stavite đumbir u staklenu teglu i prelijte votkom. Teglu poklopite papirom za pečenje pa tek onda poklopcem. Snažno protresite teglu. Ostavite teglu da odstoji šest nedella na hladnom i tamnom mestu, kao što je ostava. Svakodnevno, lagano protresite. Tinkturu procedite u čistu bočicu i držite na hladnom i tamnom mestu.

 

Foto: Mathilde Receveur / gettyimages.com