ELIKSIR ZA ČIŠĆENJE ARTERIJA

by | 10.09.2021

Beli luk, limun i đumbir čuvaju krvne sudove

 

Prirodno rešenje za čišćenje začepljenih arterija (ateroskleroza), regulaciju povišenih masnoća u krvi, prevenciju opšte malaksalosti organizma, prevenciju i lečenje infekcija i prehlada, jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i jačanje enzima jetre, kao i za suzbijanje slobodnih radikala u organizmu koji uzrokuju mnoge ozbiljne bolesti.

 Sastojci: 4 veće glavice belog luka (oko 40 čenova), 4 neoljuštena limuna, manji koren đumibra ili dve kašike đumbira u prahu, 2 litre vode.

 Priprema: Operite limun i iseckajte ga na komadiće. Ukoliko limun nije organski ili je prskan, isperite ga rastvorom sirćeta i vode. Oljuštite beli luk i stavite ga u blender zajedno sa limunom i đumbirom. Izmiksujte da dobijete homogenu masu. Smesu stavite u metalnu šerpu, sipajte 2 litre vode i zagrejte do ključanja.

 Čim počne da ključa, sklonite sa izvora toplote i ostavite da se ohladi. Procedite i čuvajte u staklenim flašama (ukoliko vam ne smeta, ne morate procediti).

 Primena: Uzimajte po jednu čašu (200 ml) ovog napitka svakog dana, najmanje 2 sata pre obroka ili na prazan stomak. Pre svakog korišćenja dobro promućkajte flašu.