Grejpfrut u borbi protiv kandide

by | 26.10.2023
Grejpfrut u borbi protiv kandide

Grejpfrut je veoma lekovit, a naučna istraživanja su dokazala da može biti od pomoći u borbi protiv infekcija uzrokovanim kandidom. 

Ekstrakt semena grejpfruta se pravi od pulpe, semenki i membrana grejpfruta. Dugo se koristi kao alternativni lek za niz zdravstvenih stanja, uključujući infekcije kandidom. Ekstrakt se najčešće nalazi kao tečni koncentrat, mada postoje i neki oblici kapsula ili tableta.

Može li grejpfrut da pobedi kandidu?

Dok su istraživanja koja pokazuju efikasnost ograničena, postoje neki naučni dokazi koji sugerišu da ovaj ekstrakt može pomoći u lečenju različitih vrsta infekcija kandidom. Smatra se da je to zbog njegovih antifungalnih i antimikrobnih svojstava. Recenzija iz 2015. navela je ekstrakt semena grejpfruta kao jednu od biljaka s antikandida aktivnošću.

Grejpfrut može da ublaži simptome infekcije

Nuučne studije sugerišu da ekstrakt semena grejpfruta može biti efikasan u lečenju određenih vrsta infekcija kandidom. Budući da je ovo gljivica, a ne bakterija, najbolja odbrana ekstrakta semena grejpfruta protiv kandidijaze je njegova antifungalna svojstva.

Uz to, ekstrakt ima jaka antimikrobna i antibakterijska svojstva. Ovo može pomoći kod drugih stanja, kao što su lokalne bakterijske infekcije kože. Jedna studija je otkrila da ekstrakt semena grejpfruta može imati uporedivu efikasnost u lečenju više vrsta bakterijskih sojeva gde su obično propisani lokalni antibiotici. Ovo je bila preliminarna studija tako da je potrebno više istraživanja.

Druga studija je otkrila ekstrakat semena grejpfruta uspešno inhibira rast protiv više bakterijskih sojeva. Takođe, ovo seme je pokazalo snažnu antibakterijsku ulogu i smanjenje  smanjenje infekcija urinarnog trakta.

Priroda na dar

Preparat Grapefruit ANTIOXIDANT Ekstrakt semena grejpfruta je prirodni lek protiv bakterija, virusa i kandide. Deluje kao Prirodni je ANTIHISTAMIN – smanjuje simptome alergije.

Grapefruit ANTIOXIDANT Ekstrakt semena grejpfruta

Kliknite na sliku za više informacija

Smatra se da može doprineti u ovim slučajevima:

  • Smanjenju digestivnih tegtoba i poboljšanju varenje
  • Ublažavanju simptoma alergija
  • Ublažavanju simptoma prehlade i gripa
  • Boljoj cirkulaciji, čišćenju krvnih sudova
  • Eliminaciji slobodnih radikala
  • Jačanju imuniteta, poboljšanju opšteg zdravstvenog stanja organizma
  • Regulaciji telesne težine

5PH / gettyimages.com