DORUČAK KOJI OBNAVLJA JETRU

by | 03.01.2022

Ako se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lekove, moguće je da ćete svoju jetru izložiti dodatnom naporu.

 

Jetra je jedan od najvažnijih organa u telu jer ceo organizam zavisi od njenog zdravlja, ona sve nečistoće filtrira. Lekari kažu da sa ovim doručkom možete pomoći jetri

Da jetra ne radi kako treba, najbolje ćete primetiti ako osećate hroničan umor, lošeg ste zdravlja, u ustima često osećate gorak i metalan ukus, imate žuti premaz na jeziku…

Ako se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lekove, moguće je da ćete svoju jetru izložiti dodatnom naporu.

Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako svaki dan za doručak jedete kašu.

Recept za kaŠu koja oporavlja jetru:

Ovseno brašno – čaša. Ovas blokira apsorpciju štetnih materija, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces varenja. Obezbeđuje telu potrebnu energiju.

Bundeva (očišćena i isečena na kockice) -20-40 g. Obnavlja ćelijske strukture jetre, podmlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Sirova bundeva na prazan stomak poboljšava rad želuca i probavnog trakta.

Suvo grožđe – pola šake (dobro opranih i razdvojenih). Optimizuje rad jetre, pomaže obnavljanje ćelije.

Bademi – po želji. Normalizuju rad jetre.

Priprema: Sve sastojke stavite u šerpicu. Dodajte vodu ili mleko pa pustite da provri. Možete dodati i malo soli. Kada provri, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da malo odstoji.

Preporuka je da se ova kaša kuva najmanje dva do tri puta nedeljno. Brzo se apsorbuje. Daje lakoću, energiju i uklanja neprijatan plak sa jezika.