DA LI SU VAM SUVE I ISPUCALE USNE OD CIGARETA?

by | 13.08.2023

Saznajte koji su to prirodni preparati koji će vam pomoći da regenerišete kožu usana

DA LI SU VAM SUVE I ISPUCALE USNE OD CIGARETA?

Suve i ispucale usne su čest problem za ljude koji redovno puše. Stalna izloženost dimu može dovesti do sušenja usana, razvoja finih bora i blede usne. U suštini izgleda kao da su vaše usne bile godinama izložene suncu i vetru!

Suve i ispucale usne: Rešenje iz prirode

Na sreću, postoji nekoliko kućnih lekova koji mogu ublažiti ove pojave. Iak bi trebalo da razmislite i o prestanku pušenja. To je najbolji način da se zaštitite od dugoročnih zdravstvenih problema povezanih sa pušenjem.

Suve i ispucale usne: 5 kućnih lekova

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je prirodni hidratant koji možesprečiti isušivanje usana. Takođe sadrži antioksidanse koji mogu pomoći da se regenerišu oštećene ćelije kože. Jednostavno nanesite malu količinu ulja na usne i nežno ga umasirajte. Ponovite ovaj proces nekoliko puta dnevno za najbolje rezultate.

Med

Med takođe hidrira usne i smiruje upane. Takođe sadrži antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u sprečavanju infekcija. Nanesite malu količinu meda na usne. Ostavite da deluje 10-15 minuta pre nego što isperite toplom vodom.

Aloja vera

Aloja vera je biljka koja je poznata po svojim lekovitim svojstvima. Može pomoći da umiri i vlaži usne pušača, kao i da smanji upalu. Nanesite malu količinu aloe vere gela na usne. Ostavite da deluje 10-15 minuta pre nego što ga isperite toplom vodom.

Krastavac

Krastavac može pomoći da smiri i hidrira kožu. Takođe sadrži antioksidanse koji mogu pomoći da se regeneriše koža. Isecite krastavac na tanke kriške. Stavite ih na usne 10-15 minuta.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je prirodno protivupalno sredstvo koje može pomoći u smanjenju upale i crvenila na usnama pušača. Takođe sadrži antioksidanse koji mogu pomoći da se regeneriđu oštećene ćelije kože. Skuvajte šolju zelenog čaja i ostavite da se ohladi. Kada se čaj ohladi, namočite vatu u čaj. Vatom utapkaje čaj na usne i ostavite da deluje 10-15 minuta

Uključite ove kućne lekove u svoju dnevnu rutinu, možete pomoći da vaše usne budu zdrave i hidratizovane.

Foto: DragonImages / gettyimages.com