ČAGA JAČA IMUNITET

by | 17.06.2023

Ova lekovita pečurka je veoma popularna u celom svetu jer može da reši mnoge zdravstvene probleme

 ČAGA JAČA IMUNITET

Medicinka pečurka čaga jača imunitet jer je bogata antioksidansima, beta-glukanom, polisaharidima i drugim brojnim vrednim jedinjenima

Pečurka koja jača imunitet

Čaga pečurka raste na brezama širom severne hemisfere. Bogata antioksidansima, triterpenoidima, polisaharidima, fenolnim jedinjenjima, melaninima, triterpenoidima i sadrži mali procenat betulinske kiseline. Konzumiranje čaga pečuraka kao deo zdrave, uravnotežene ishrane. Osim toga, štiti telo od oksidativnog stresa, snižava „loš“ holesterola i podržava imunološke funkcije.

Čaga jača imunitet i sprečava upalu

Citokini su proteini koji igraju vitalnu ulogu u stimulaciji belih krvnih zrnaca, koja su prva linija odbrane imunog sistema od niza bolesti. Čaga može da podstakne proizvodnju citokina i pomogne ćelijama da komuniciraju jedna sa drugom. Ovo bi moglo da pomogne u borbi protiv infekcija, počev od manjih prehlada do bolesti opasnih po život.

Kada se telo bori s nekim poremećajem stvara se upala. Ukoliko se me leči, prelazi u hroničnu i na taj način može da stvori veliki zdravstveni problem.

Neke bolesti, posebno hronična stanja kao što je reumatoidni artritis, povezana su sa upalom. Nedavna naučna istraživanja sugerišu da čak i neka stanja poput depresije mogu se javiti kao posledica hronične upale.

Birajte kvalitetan porizvod

Na tržištu postoji mnogo preparata čage, bilo da je reč o čajevima, praškovima, tinkturama, ekstraktima ili kapsulama.

Pri izboru svakako treba biti oprezan jer je suština u količini bioaktivnih sastojaka koje sadrži taj preparat.

Kvalitetna čaga prepoznaje se po količini polisaharida, beta-glukana i hromogenskog kompleksa. Zato je 100 % čist ektrakt nabolji za organizam. On sadrži 50,32% polisaharida i preko 33% beta-glukana.

Prema ruskim standardima, za proizvode od čage ključan je procenat hromogenskog kompleksa koji mora da bude najmanje 10%. Pod hromogenskim kompleksom podrazumeva se udeo polifenola, humične kiseline i melanina. On obezbeđuje visok udeo antioksidansa, zbog čega je čaga i značajna za zdravlje. Sto posto čist ekstrakt čage ima čak 57% hromogenskog kompleksa.

100% ČIST EKSTRAKT ČAGE možete ga poručiti poručiti na:

MAGIČNO BILJE PRODAVNICE:

Maksima Gorkog 25, Beograd (blizu Kalenić pijace)
011/245-07-82
011/242-09-55
064/643-30-55

Radno vreme:
Radnim danima 8h-20h,
Subotom 9h – 15h

 

Brankova 16, Beograd
011/328-35-07
Radno vreme:
Radnim danima 9h – 17h
Subotom 9h – 15h