BELI LUK UBLAŽAVA INFEKCIJU UHA

by | 27.08.2023

Ova infekcija ume da bude bolna, a narodni recepti s ovim povrćem mogu da pomognu

BELI LUK UBLAŽAVA INFEKCIJU UHA

Infekcije uha su uzrokovane prekomernim rastom bakterija ili virusa u unutrašnjem, srednjem ili spoljašnjem delu ušne šupljine. Najčešći oblik je infekcija srednjeg uha koja je uzrokovana akumulacijom tečnosti u prostoru ispunjenom vazduhom iza bubne opne.

Šta uzrokuje infekciju uha?

Srednje uvo je povezano sa zadnjim delom grla preko uske cevi koja se zove Eustahijeva cev. Otvor ove cevi u grlu nastavlja da se otvara i zatvara da bi se održao pravilan protok vazduha i pritisak unutar srednjeg uva i da bi se izlučevina iz srednjeg uva odvela niz grlo. Kada imate prehladu, grip ili alergiju, dolazi do upale i nakupljanja sluzi u nosnim prolazima, grlu i Eustahijevim tubama.

Belu luk za infekciju uha

Beli luk pokazuje snažna antimikrobna svojstva i svojstva koja jačaju imunitet koji mogu pomoći u borbi protiv infekcija uha, smanjiti simptome i podstaći brži oporavak. Osim toga, pripisuje mu se svojstva za ublažavanje bolova koja mogu pomoći u ublažavanju bolova u uhu izazvanih infekcijom.

Metod 1

Skuvajte dva čena belog luka u 2 kašike ulju slačice sve dok luk ne pocrni. Procedite ulje u posudu i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Koristite čistu, dezinficiranu kapaljku da stavite 2-3 kapi ovog ulja u zaraženo uho.

Metod 2

Stavite nekoliko svežih čena belog luka u kipuću vodu oko 5 minuta. Zgnječite luk i malo posolite. Stavite ovu mešavinu u čistu krpu, umotajte luk i stavite krpu na obolelo uho.

Metod 3

Žvaćite malo svežeg belog luka svaki dan da biste ojačali imunitet i ubrzali proces isceljenja.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.cubes.rs na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

 

Foto: Robert Daly / gettyimages.com