Novi broj je u prodaji: Prelistavamo Lekovito bilje broj #205

by | 26.06.2024
Novi broj je u prodaji: Prelistavamo Lekovito bilje broj #205

Zavirite u novi broj Lekovitog bilja  i otkrijte kako da uklonite čvorove na štitnoj žlezdi, edeme, ojačate srce, regulišete nivo šećera u krvi i još mnogo dobrih saveta za zdravlje. 

Izdvajamo iz sadržaja Lekovito bilje broj 205:

Bez čvorova na štitnoj žlezdi

Čvorovi na tiroidnoj žlezdi mogu izazvati različite zdravstvene probleme, uključujući hormonalnu neravnotežu, poteškoće u gutanju i promene u glasu. Iako je važno posetiti lekara radi precizne dijagnoze i lečenja, prirodni lekovi mogu biti korisni kao dopunska terapija. Upoznajte se sa biljkama sa antiinflamatornim i regulativnim svojstvima koje pomažu u smanjenju simptoma.

Bez čvorova na štitnoj žlezdi

 

Detaljna ishrana za obolele od raka

Nakon što organizam oboli od kancera, njegove potrebe počinju da se menjaju. To znači da je potrebno da promenite i celokupnu ishranu i način života. Donosimo vam precizan jelovnik kod devet najčešćih vrsta raka.
Informišite se šta da jedete ukoliko se borite sa rakom pluća, prostate, jajnika, debelog creva, jednjaka, želuca, bešike, grlića materice…

Detaljna ishrana za obolele od raka

 

Zbogom edemima

Zadržavanje tečnosti je problem koji je mnogo češći nego što se možda čini. Manifestuje se, ne toliko kroz manju potrebu za mokrenjem, već kroz oticanje ruku, nogu i stomaka, kao i na celom abdominalnom području. Lekovite biljke su sigurna opcija za tretiranje edema, posebno zbog visokodiuretičkog potencijala mnogih od njih. Vrlo si efikasne ako se uzimaju u tečnom obliku kao čaj, sirup ili kapi.
Nudimo vam izbor od osam posebno preporučenih biljaka za tretiranje zadržavanja tečnosti, koje se lako mogu pronaći u pouzdanoj biljnoj apoteci.

Zbogom edemima

 

Ojačajte srce

Biljne mešavine su efikasan način za podršku zdravlju srca. Saznajte kako kombinovanjem biljaka kao što su glog, srčanik, ruzmarin, lavanda, matičnjak, valerijana, hmelj, kamilica i hibiskus možete pružiti prirodnu podršku kardiovaskularnom sistemu.

Ojačajte srce

 

Regulišite šećer hromom

Važan mineral deluje na prvom nivou metabolizma šećera i u transportu ćelija u kojima insulin vrši svoju funkciju i zato njegov nedostatak može da izazove intoleranciju na glukozu. Otkrijte kako može da vam pomogne.

Regulišite šećer hromom

 

Budite oprezni! Neki lekovi leti mogu biti opasni

Bilo da lekove uzimate povremeno ili svakodnevno, letnje vrućine zahtevaju poseban oprez kod doziranja i čuvanja, upozoravaju stručnjaci. Upoznajte nuspojave visoke temperature na određene grupe lekova.

Budite oprezni! Neki lekovi leti mogu biti opasni

 

Potražite na kioscima novi broj Lekovitog  bilja.

unomat; 5PH; megaflopp; jacoblund; Chinnapong; Tom Merton / gettyimages.com