Zašto muškarce privlači ova boja kose kod žena? Saznajte šta su otkrili francuski istraživači

by | 01.03.2024
Zašto muškarce privlači ova boja kose kod žena? Saznajte šta su otkrili francuski istraživači

Postoji duga, duga lista onoga što muškarca privlači kod određene žene i da, oni imaju tip za koji obično uvek idu. Prema francuskom istraživanju muškarcu prvo privuče pogled boja kose. 

 

Muškarci imaju svoje preferencije o tome sa kojim tipom žene će izlaziti. Fascinantno je znati da muškarce prvo privlače boje ženske kose kada toliki drugi delovi tela uđu u igru u trenutku kada jedni druge primete jedni druge.

Zašto muškarce privlači određena boja kose?

Francuski istraživači su se pozabavili ovom temom, te su doneli interesantne zaključke. Hajde da otkrijemo o čemu se radi.

Smeđa boja kose

Poznato je da je srednji ton brinete najatraktivnija boja za muškarce. Za njih ova boja ima formalni izgled koji čini da žene izgledaju nežne, tople, pune ljubavi, a to ih jako privlači. Pored toga, ovakva kosa sa puno volumena ima sofisticiran izgled.

Takođe je sprovedeno istraživanje da se 62% milijardera obično uvek udaje za brinete jer smatraju da im savršeno odgovaraju. Plavokose žene spadaju u 22%, a preostalih 16% su one sa crnom kosom. Rečeno je da nikog od milijardera obično ne privlače crvenokose žene.

Plavokose žene

Plava kosa je predstavljena kao veoma ženstvena i donosi efekte svežine i mladosti. Drugim rečima, plavuše privlače pažnju jer ih naš primitivni mozak vidi kao „nove“ i „uzbudljive“, jer je plava kosa u odraslom dobu ređa od crnke ili crnke.

Takođe ima i nesrećnu stigmu iz 50-ih da plavuše nisu tako intelignente i ne tako moralne. Plavuše su se obično povezivale kao boja za mlađe generacije, pune života i avanture, ali kako se definicije starenja menjaju, mnoge starije žene mešaju svoju sedu kosu sa puno plavih pramenova.

Većina plavokosih žena mlađim muškarcima predstavljaju šik tip dame koja prvo može da im zarobi pogled, a zatim i one poglede ljubomornih muškaraca oko sebe.

Crna kosa

Većina muškaraca žene sa crnom kosom doživljavaju kao da su skrominije i stidljivije nego to što se predstavljaju. Neka istraživanja kažu da “gavran crna” nijansa ima sofisticiraniji efekat od smeđe kose i da privlači muškarce.

Crvena kosa

Prema ovoj francuskoj studiji, muškarci manje preferiraju ovu boju. Prirodne crvenokose su veoma retke. Objašnjenje je da manje muškaraca privlače žene sa ovom bojom kose jer smatraju da su crvene boje previše moderne.

Takođe, bilo prirodne ili farbane, muškarci crvenokose smatraju pomalo divljim i drugačijim. Crvenokose žene su takođe stekle seksualnu, eksplozivnu reputaciju iz doba Drugog svetskog rata.

Maksym Belchenko / gettyimages.com