Mistične moći jorgovana: Može da vam pomogne da privučete ljubav

by | 17.04.2024
Mistične moći jorgovana: Može da vam pomogne da privučete ljubav

Da li znate za mistične moći jorgovana? Veruje se da ovo drvo donosi sreću u ljubavi, zato iskoristite njegov cvet tokom proleća i donesite radost srcu. Saznajte kako se to radi.

 

Jorgovan je pod zaštitom planete Venere i od davnina se koristio u ritualima za ljubav. Veruje se da njegov cvet može rasterati lošu energiju i zlo na mestu gde je posađen.

Mistične moći jorgovana

Prema grčkoj legendi, Pan, bog šuma i polja, sreo je lepu nimfu Siringu. Očaran njenom lepotom, pojurio je za njom. Tražeći spas, Siringa je došla do obale reke i zatražila pomoć od rečnih nimfi. One su je pretvorile u rečnu trsku koja ima šuplju unutrašnjost. Pan ju je ipak pronašao i prepoznao, odsekao trsku i od nje načinio svoju prvu frulicu (grč. syrinx).

Druga legenda kazuje da su jorgovani nastali kada je proleće oteralo sneg s polja i podiglo sunce više ka nebu. Tada se sunce srelo s dugom i prošlo zajedno s njom preko neba. Proleće je sakupilo nešto sunčevih zraka, pomešalo ih s malo duginih boja i počelo da ih prosipa po zemlji. Kada je proleće stiglo do severa, ostale su još samo bela i ljubičasta boja. Tada je proleće bacilo boje jorgovana na malo grmlje koje je bilo prekriveno sitnim cvetovima.

Boja jorgovana je simbol moći

Ljubičasta je boja moći, simboliše krunsku čakru, nežnost, blagoslov i božansku energiju. Stvara velike mistične lidere, kombinujući poniznost s mudrošću. Nastaje iz mešavine crvene i plave boje (vatre i vode). Ova boja poseduje najkraću talasnu dužinu, ali zato ima najveću energetsku frekvenciju i najbržu vibraciju u organizmu.

Kako da privučete srodnu dušu?

Za ritual su vam potrebni sledeći predmeti:

  • Bledoljubičasta sveća
  • Jorgovan
  • Torbica od svile ili svetloljubičastog pamuka
  • Mali ružičasti kvarc ili ametist

Postavite predmete na stolu, zapalite sveću, stavite kristal i jorgovan u vrećicu i izgovorite bajalicu: „Persefona, ti što silaziš Hadu, vodi me ka putu prošlosti da bi otkrila ko sam bila
i da bi se vratila s tim sećanjem. Persefona, oslobodi moje srce od tuge i sete,
pokaži mu put radosti, spoji ga sa srodnom dušom. Torbicu nosite kao amajliju u tašni.

Buđenje požude

Zanosni miris jorgovana dobar je afrodizijak: potrebno je staviti samo kap-dve na telo da bi se pojačala požuda i seksualna moć. Ukoliko vam je miris prejak, može da se razblaži nekim baznim uljem (bademovim), pre nego što se nanese na kosu. Nekoliko kapi ulja ove biljke treba staviti u vodu za kupanje.

uzhursky / gettyimages.com