Lapis lazuli: Kamen koji pomaže da uzmete život u svoje ruke

by | 28.01.2024
Lapis lazuli: Kamen koji pomaže da uzmete život u svoje ruke

Saznajte kako da koristite lapis lazuli da biste imali kontrolu nad svojim životom. Takođe, može da vam pomogne da jasnije sagledate svoje ciljeve i bez straha započnete nešto novo.

Postoje kristali i drago kamenje za sve, od opuštanja do zaštite, a ako vam treba malo motivacije, lapis lazuli je pravi izbor. Evo šta treba da znate o prednostima i svojstvima ovog kristala, kao i o tome kako raditi sa njim.

Šta je lapis lazuli?

Lapis lazuli je metamorfna stena najpoznatija po svojoj bogatoj tamno plavoj boji. Takođe često ima pruge, mrlje ili zlatne trake koje se protežu svuda.

Drevne kineske i grčke civilizacije obožavale rezbarije od lapis lazulija, a često je mleven u obliku praha i korišćen za pravljenje senki za oči u drevnom Egiptu.

Koje prednosti donosi lapis lazuli:

Kamen koji osnažuje

Lapis lazuli je izuzetno moćan, tako da je sjajno koristiti kada želite da preuzmete vođstvo u svom životu. Iako može biti utešno dozvoliti drugima da donose odluke umesto vas, ali ako izbori ne rade onako kako ste nameravali, preuzmize stvari u svoje ruke. Dakle, umesto da se oslanjate na druge da doneti odluku umesto vas, dozvolite da vas lapis lazuli osnaži da sledite sopstveno vođstvo.

Motiviše

Ovaj kamen takođe može podstiče motivaciju, nročito kada treba da se upustite u nešto novo. On će vam pomoći da jasnije vidite svoje ciljeve i da hrabro kročite ka njima.

Takođe vam pomaže vam da shvatite svoj autoritet u sopstvenom životu, a ne da vas sputava nečije mišljenje.

Isceljuje grlenu čakru i treće oko

U zavisnosti od njihove boje i svojstava, kristali su povezani sa različitim čakrama u telu. A, u slučaju lapis lazulija, njegova tamnoplava boja se povezuje sa čakrom trećeg oka i grlenom čakrom, koje podržavaju našu želju da kažemo ono što mislimo i da razvijemo intuiciju.

Kako koristiti ovaj kamen?

Uparite ga sa afirmacijom: Jedan jednostavan način rada sa kristalom je da ga uparite afirmacijom koja se odnosi na prednosti kamena. Na primer: „Ja preuzimam vođstvo u svom životu“. Takođe, može da se koristi u meditaciji.

Ponavljajte ovu afirmaciju dok meditirate, sa svojim lapisom u nedominantnoj ruci, i osetite osnažujuću energiju kamena i afirmacije koji rade zajedno.

Vodite dnevnik: Uzmete svoj dnevnik i zapišete pet stvari koje možete učiniti danas da biste bili lider u svom životu. Dok pišete, držite lapis lazuli u nedominantnoj ruci i, naravno, obavezno pratite listu nakon toga.

Nosite ga kao nakit: Kristali se uvek mogu nositi kao nakit kako bi zadržali svoju energiju sa sobom ceo dan, a pošto se lapis lazuli odnosi na grlenu čakru, ona predlaže da ga nosite kao ogrlicu.

Držite ga u spavaćoj sobi: Ovo sjajan kristal za spavaću sobi jer nije toliko energičan da bi poremetio san, a takođe vam pomaže da se povežete sa svojom intuicijom dok spavate i porukama koje dobijate u snu.

U kombinaciji sa drugim kristalima: Dobro slaže sa brojnim različitim kamenjem, a posebno sa onima koji su povezani sa čakrama grla ili trećeg oka.

Čišćenje i punjenje

Kada je o čišćenju i punjenju reč lapis lazuli može da se  bezbedno čisti vodom (iako ne bi trebalo da ga ostavljate dugo potopljenog).

Neke od najčešćih metoda čišćenja i punjenja uključuju sunčevu i mesečinu, razmazivanje dimom, korišćenje zvuka ili čak sopstveni dah.

MadKruben / gettyimages.com