Ako želite da “pročitate” muškarca, pažljivo pogledajte njegova stopala

by | 22.05.2024
Ako želite da

Možda su oči zaista prozor u dušu, ali ako zaista želite da “pročitate” muškarca i saznate celu istinu o njemu, dobro pogledajte njegova stopala!

Umetnost „čitanja“ stopala, koja se praktikuje u Kini i Indiji, stara je više od pet hiljada godina. Njegov glavni postulat je da na našim stopalima postoji mnogo refleksnih zona (više od 60), međusobno povezanih sa unutrašnjim organima.

Ako želite da “pročitate” muškarca – pogledajte njegova stopala

Po izgledu vaših stopala može proceniti ne samo zdravlje, nego karakter, stil, kao izgradnje odnosa. Prsti zaslužuju posebnu pažnju. Dakle, ako ste upoznali nekog novog muškarca, letnje vreme vam ide na ruku jer su veće šanse da vidite njegova stopala. Obratite pažnju na njih jer će vam mnogo reći o toj osobi.

Kako da nepogrešivo “pročitate” muškarca?

Veoma jednostavno, ako za trenutak isključite emocije i uključite razum. Bez obzira na to koliko je ta osoba slatkorečiva i prija vašim ušima i srcu, malo bolja analiza stopala, odnosno prstiju možda će vas na vreme sprečiti da se upustite u vezu u kojoj vas ne očekuje sreća. Dakle, krenimo redom:

Palac

Ako je palac mnogo duži od ostalih prstiju, ovaj čovek je, prvo, pametan, a drugo, ima i kreativne sposobnosti. Ume da razmišlja van okvira, dolazi do nestandardnih rešenja problema, sagledava stvari iz različitih uglova i izuzetno retko poseže u džep za rečima.

Njegova slabost su potencijalni problemi da se fokusira samo na jednu stvar. Osim toga, ponekad jednostavno nije u stanju da zamisli kako bi se projekat koji je započeo mogao završiti.

Ako je palac veoma mali, onda ovaj tip ne pokušava samostalno da reši probleme i majstor je u delegiranju odgovornosti. Šarmantan je i često koristi svoj šarm kako bi naterao druge da prihvate njegove ideje.

Drugi prst

Što je drugi prst duži, čovek ima više liderskih kvaliteta. Dinamičan je, inventivan i strastven. Međutim, njegova želja da po svaku cenu postigne svoj cilj ponekad je opasna ne samo za njega samog. Indijska mudrost kaže da su razumne žene zabranjivale svojim sinovima da se žene devojkama sa dugim drugim prstima, smatrajući ih previše dominantnim.

Ako je drugi prst manji od palca, to uopšte ne znači da čovek gubi vreme na sitnice, on jednostavno ume da čeka, ceni harmoniju i čeka da se situacija reši sama od sebe.

Ako želite da

Treći prst

Kinezi sa njim povezuju energiju, pogon i snagu volje. Ako je duži od ostalih, najverovatnije to znači da je on neverovatno energičan, snalažljiv i preduzimljiv tip. Opšti trend je sledeći: što je treći prst duži, to je veća želja osobe da napravi karijeru. Među onima sa dugim srednjim prstima ima dosta perfekcionista – radoholičara koji su skloni da izgore na poslu, zaboravljajući na ljubavne i porodične veze.

Ako je treći prst veoma kratak, onda je pred vama ljubitelj zadovoljstva, gurman koji zaista ne voli da se napreže. Ako se usudite da ga optužite za lenjost, onda ćete u odgovoru najverovatnije čuti izreku da je život prekratak da biste ga trošili na neprijatne stvari.

Četvrti prst

Dugačak, ravan četvrti prst ukazuje na to da će za njegovog vlasnika rođaci uvek biti na prvom mestu. Ovde je odličan slušalac, osoba koja se dobro slaže sa decom. Po pravilu mu je izuzetno teško da se odvoji, svoju ličnost od porodice „mi“ zauvek će ostati deo klana. Ima ljubaznu, ranjivu dušu. Ako je ovaj prst iskrivljen, onda je, najverovatnije, njegov vlasnik navikao da sam nosi teret odgovornosti.

Kratak četvrti prst znači da ovaj muškarac ima druge prioritete osim porodice i odnosa u njoj.

Mali prst

Ako smo u svim prethodnim slučajevima govorili o prstima „izuzetne“ dužine, onda je kod malih prstiju obrnuto. Što je mali prst manji, to znači da ta osoba nema želju da preuzme odgovornost. Ovaj „Petar Pan“ ima širok krug prijatelja i poznanika, uvek je zabavno biti sa njim, ali… malo je verovatno da će sazreti do te mere da počne da razmišlja ne samo o sebi. I, najverovatnije, on će ostati mamin dečak do starosti.

On je definitivno draga – tako nepredvidiv, koketan i impulsivan. Ali u isto vreme, on je potpuno nepoznat pojmovima „obaveze”, „interesi drugih ljudi”, „zajednički budžet” itd. – ovaj pozer će uvek stavljati svoje interese na prvo mesto, živeti sa njim je kao da palite vatromet na bure baruta.

Ako je svaki prst nešto duži od prethodnog

Ako njegova stopala i nožni prsti izgledaju skladno – a svaki je nešto duži od prethodnog, imate preciznog, praktičnog muškarca koji voli sve da dovede u red i nije sklon da napusti posao koji je započeo. On je dobar prijatelj i odan drug, iako je previše izbirljiv i, s vremena na vreme, izbirljiv preko svake mere.

 

SHansche; Peera_Sathawirawong / gettyimages.com