ZOVA SPREČAVA PUŠAČKI KAŠALJ, IŠIJAS I NEURALGIJE

by | 09.05.2019

Slobodan Cvetković  iz Pirota počeo je da izučava lekovito bilje u vreme oskudnih devedesetih i zato voli da kaže da mu je kriza otvorila vrata prirode

U kriznim vremenima ljudi se dovijaju na različite načine da prevaziđu probleme sa kojima se suočavaju, pa je tako i Slobodan Cvetković iz Pirota, sredinom devedesetih godina, počeo da izučava lekovito bilje kako bi pomogao svojim bližnjim, jer su u to vreme apoteke bile skoro potpuno prazne.
– Iako sam rođen u selu Cerova, između Pirota i Knjaževca, nisam se interesovao za lekovito bilje, tim pre što se niko iz moje porodice nije razumeo u to. Ko god bi se razboleo, išao je kod lekara i apotekara – započinje svoju životnu priču ovaj vedri Piroćanac i nastavlja: – Radio sam kao gumarski tehničar u Fabrici guma ,Tigar, i imao sam sasvim solidan život. Međutim, sedamdesetih godina je došla ekonomska kriza, inflacija, embargo, nestašica svega, a po apotekama lekova, što kažu, ,ni za lek,. Takve okolnosti su mi dale ideju da se okrenem prirodi i sagledam šta ona ima da mi ponudi.

Pročitajte više u 166. broju Magičnog bilja