ZLATNI PUT DO ZDRAVLJA

by | 10.07.2019

Gospa Tomić, diplomirani inženjer u penziji, preko četrdeset godina bavi sakupljanjem i istraživanjem lekovitog bilja

Gospa Tomić se preko četrdeset godina bavi sakupljanjem i istraživanjem lekovitog bilja, više od tri decenije ga i sama uzgaja, a objavila je i knjigu Zlatni put zdravlja. Tražila je odgovor na pitanje kako biti i ostati zdrav, kako se izlečiti prirodnim lekovima i kako ostati zdrav i vitalan i posle osamdesetih. Lekove je pronašla u lekovitom bilju, zdravoj hrani i u životu u skladu sa prirodom. To je uspela uz pomoć dvesta omiljenih knjiga o zdravlju.
Detinjstvo joj je kreirala priroda, čiju je lekovitost počela da otkriva kao gimnazijalka, maštajući da će joj ta saznanja koristiti kada postane lekar. Međutim, Gospu Tomić život je odveo na sasvim drugu stranu. Umesto medicinu, završila je metalurgiju, a osječanske predele kod Doboja zamenila je zlatiborskim obroncima. I nije se pokajala, iako joj još uvek nedostaje parče neba iznad rodnog kraja. Tokom radnog veka izgradila je sebe u uzornog inženjera metalurgije i otišla u zasluženu penziju. Međutim, ljubav prema prirodi i zdravom životu nastavila je da neguje celog života, a hobi da prikuplja i uzgaja lekovito bilje, uz podršku supruga, takođe metalurškog inženjera, prerastao je u skromni biznis na porodičnom imanju u zlatiborskom selu Tripkova.

Kao kruna ljubavi prema lepoti i snazi prirode, decenijskog izučavanja i bavljenja lekovitim biljkama i na imanju, ali i na livadama i u šumama na Zlatiboru, krajem prošle godine izašla je iz štampe Gospina knjiga Zlatni put zdravlja.

Pročitajte više u 168. broju časopisa Magično bilje