OD HRANE MOŽEMO DA SE RAZBOLIMO, ALI HRANA MOŽE I DA NAS IZLEČI

by | 10.07.2021

Klinika Magičnog bilja:  Dr Momčilo Matić, profesor na Fakultetu za medicinsku estetiku i kozmetologiju Jork univerziteta i Pjuriti akademije na predmetu Ishrana i preventivna medicina, savetuje kako da se hranimo da bismo izbegli česte i teške bolesti

 

 – Hrana mora biti lek, a ne da zbog hrane uzimamo lekove. Naše telo je savršeno dizajnirano, greške koje pravimo unosom loše hrane ono u najvećem broju slučajeva ispravlja, ali do određene granice.

Ako se od ranog detinjstva loše hranimo i tako nastavimo i u odraslom dobu, organizam neće biti sposoban da se odbrani od posledica loših navika u ishrani i zdravstveni poremećaji se ne mogu izbeći. Svaka naša zdrava ćelija želi hranljive sastojke da bi pravilno funkcionisala. To su glikoza iz ugljenih hidrata, amino-kiseline iz proteina, esencijalne masne kiseline i glicerol iz masti, kao i minerali, vitamini, enzimi, voda i ostale fitohemikalije – kaže na početku razgovora za Magično bilje dr Momčilo Matić, profesor na Fakultetu za medicinsku estetiku i kozmetologiju Jork univerziteta (SAD) i Purity akademije (Republika Srbija) i nastavlja: – Ako uskratimo bilo šta od ovih sastojaka, ćelije ne mogu pravilno da funkcionišu i počinju degenerativne promene u njoj. Menja se struktura tkiva, organa, sistema organa, a ponekad i celog organizma.

Pročitajte više u 192. broju Magičnog bilja