NE BOJ SE, SAMO VERUJ

by | 09.05.2019

Prof. dr Slađana Filipović, onkolog, internista, endokrinolog, posvetila je ceo profesionalni život obolelima od raka. U isto vreme doktor i žena obolela od raka otkriva šta da izbegavamo, kojih dogmi da se klonimo i šta da praktikujemo

Koliko je život nepredvidiv znaju mnogi, među njima i prof. dr Slađana Filipović, jedan od naših vodećih onkologa. Čitav profesionalni život posvetila je obolelima od raka, a posebno ženama sa rakom dojke.
Osnivač je Klinike za onkologiju Kliničkog centra u Nišu, kao i Katedre za onkologiju Medicinskog fakulteta i predavač Evropske onkološke škole.
Nakon 40 godina rada na Klinici i Medicinskom fakultetu otišla je u penziju, ali ne odmara se, njena profesija je njena ljubav, pa je u svojoj privatnoj ordinaciji OnkoAS – Niš, nastavila svoj profesionalni rad. “Kada radite ono što volite, nikada niste umorni”, kaže profesorka Filipović.
“U životu samo ono što date je zaista vaše. Da biste postigli najbolji ishod, osim neophodnog lečenja tela svim terapijski modalitetima (hirurgija, citostatska, radio, hormono, molekularna, onkoimunološka terapija) neophodno je lečenje i duše.”

Pročitajte više u 166. broju Magičnog bilja