MOJ ŽIVOT SA OŽILJKOM

by | 10.06.2021

Iako je imala agresivan oblik tumora, Milica Pečerić iz Subotice uspela je da ga pobedi, iako ishranu nije drastično promenila

 

 – Zbog prethodnih slučajeva kancera u mojoj porodici, redovno sam išla na preglede kod radiologa na ultrazvuk i mamografiju, a obavljala sam i samopregled dojki jednom mesečno. Tako sam i napipala promenu. Vrlo brzo se razvijala i, ono što je bilo neuobičajeno, bila je bolna kvržica. Zato sam mislila da je to cista jer sam već imala ciste – priča na početku razgovora za Magično bilje Milica Pečerić.

Sa kojim ste se sve izazovima suočavali u borbi za zdravlje?

– Najveći izazov je da prihvatite da se takva bolest, za koju obično mislimo da se dešava nekom drugom, sada dogodila vama. Ceo svet u jednom trenu, jednim saopštenjem, postane sasvim drugačiji i sve krene u drugom pravcu, često potpuno suprotnom od planiranog.

Šta Vam je bilo najteže?

– Najteže je bilo samo saznanje da je nalaz biopsije pozitivan. Mislim da sam podsvesno to i osećala, ali sam se ipak nadala da nije zloćudan. Saopštiti najbližima takođe nije bilo nimalo lako. Vezana sam za porodicu i najmanje što želim da njima budem na teretu, a kad je čovek bolestan, manje ili više, uvek dođe u situaciju da mu treba pomoć.

 

Pročitajte više u 191. broju časopisa Magično bilje