KOD POVIŠENOG ŠEĆERA MNOGO MI POMAŽU ČIČOKA I ĐUMBIR

by | 09.11.2022

Bojana Jovanović se u ranoj mladosti suočila sa dijabetesom tip 1, ali vremenom je ovu dijagnozu prihvatila kao saveznika

Dijabetes je kročio u moj život kao neočekivani gost. Jednog decembarskog jutra otišla sam do doma zdravlja kako bih proverila šta mi se dešava, jer sam se osećala izrazito loše. Rečeno mi je da će sutradan biti gotovi rezultati. Međutim, istog dana, javljeno mi je da su rezultati loši. Dobila sam uput za hospitalizaciju na Institutu za majku i dete. Do samog dolaska tamo nisam znala o čemu je reč i bila sam veoma uplašena. Kad sam saznala da mi je šećer povišen, laknulo mi je jer mi je u glavi tada bio mnogo gori scenario. Ipak, nisam odmah ni slutila, dok dodatne analize nisu pokazale, da se u moj organizam trajno uselio nepozvan gost – priča Bojana Jovanović.

Koje simptome ste tada imali?

– Osećala sam se veoma iscpljeno, malaksalo. Imala sam enormnu potrebu za vodom, često sam odlazila u toalet tokom noći kako bih mokrila. Vid mi je bio zamućen kao posledica visokih vrednosti šećera. Koža mi je izgledala dehidrirano.

Pročitajte više u 208. broju Magičnog bilja