KAO FENIKS SAM USTALA POSLE BORBE SA RAKOM DOJKE

by | 08.08.2021

Posle manje od godinu dana lečenja, Ana Dornik je uspela da se vrati normalnom životu, poslu i da nesebično pomaže svim ženama sa dijagnozom najtežih bolesti

U životu Ane Dornik sve se promenilo kada joj je u avgustu prošle godine saopšteno da ima rak dojke. Borbu sa bolešću prihvatila je kao izazov, lečila se i jačala svoju volju. Ona je danas motivacija i inspiracija mnogim ženama, ne samo onim obolelim od najtežih bolesti.
– Karcinom dojke mi je otkriven na redovnom sistematskom pregledu koji sam obavljala jedanput godišnje. Prvi momenat je momenat straha, strepnje, tuge i bola. Mnogo pitanja, a nijedan dobar odgovor. Nijedan dobar odgovor na pitanje “zašto baš meni”? Sve dok ne ostanete tišina, vi i zidovi. Tada se rađaju odgovori na sva pitanja. Da li smo dozvolile previše, da li smo ćutale premalo, kako smo i sa čime živele, a šta nismo, živeći u trku, primećivale.
Kojim ste sve medicinskim tretmanima bili podvrgnuti i kako ste ih podneli?
– Primala sam četiri AC hemoterapije, a nakon toga dvanaest terapija taksolom.
Pre terapija izvršena mi je radikalna mastektomija dojke i na tome sam zahvalna konzilijumu KBC Bežanijska kosa jer sam od tada zdrava žena. Moje telo je svakako moralo da pretrpi promene usled hemoterapija. Terapije sam shvatila samo kao preventivu.

Pročitajte više u 193. broju Magičnog bilja

Tagovi: