FARMACEUT I “LETEĆI” FARMACEUTI NA ISTOM ZADATKU

by | 09.08.2019

Jelena i Miroslav Mutić iz Nove Pazove posvetili su se pčelama i ni u jednom trenutku se nisu pokajali. Uz njih su svoje potencijale iskoristili do maksimuma

Ekonomista i farmaceut zaljubljeni u pčelarstvo. Pre šest godina zakoračili su na pčelinji put, dozvolivši da njihova ljubav prema prirodi u svoj zagrljaj primi i pčele.
Jelena (27) i Miroslav (34), diplomirani ekonomista i diplomirani farmaceut, izuzetno su posvećeni poslu koji rade, a kako se ljubav ne može sakriti, to se odražava i na kvalitet njihovih proizvoda.
– Pčelarstvom smo počeli da se bavimo kada smo poželeli da u slobodno vreme radimo nešto u vezi sa prirodom, pritom hteli smo da rezultat rada bude – proizvod. Hteli smo da stvaramo nešto kreativno, nešto korisno.
Kao i u svakom hobiju, želeli smo da nam hobi traje, da nam ljubimci žive, želeli smo da nam ono što gajimo bude živo i zdravo.
Ta osnovna želja ubrzo je dopunjena željom da sa svima podelimo sreću kada smo proizveli pravi prirodni med.
Vremenom višak proizvoda uslovio je i treću želju, da med prodamo – priča Miroslav koji je napravio veliki rez u životu – ostavio je svoj perspektivan posao i upustio se u mnogo neizvesnije.

Foto: privatna arhiva
Pročitajte više u 169. broju Magičnog bilja