DR ELENA VLADIMIROVNA KORSUN: ARNIKA SPASAVA KRVNE SUDOVE. PREPORUČUJEM JE BAŠ SVIMA

by | 09.09.2019

Najpoznatiji ruski lekari –fitoterapeuti:  Elena Vladimirovna Korsun, doktor medicinskih nauka i vanredni profesor na Katedri za biljnu medicinu ruskog državnog univerziteta

U Rusiji postoji mnogo cenjenih stručnjaka za fitoterapiju, ali svakako jedna od najeminentnijih i najcitiranijih je Elena Vladimirovna Korsun. Doktor je medicinskih nauka i vanredni profesor na Katedri za biljnu medicinu ruskog državnog univerziteta Prijateljstvo naroda, jednog od najvećih univerziteta u Rusiji. Član je istočnoevropske sekcije Evropske akademije dermatologa i venerologa.
Elena Korsun je autorka brojnih knjiga iz oblasti fitoterapije koje stručna javnost smatra dragocenim za unapređenje zdravlja.  
Fitoterapiju je zavolela uz čuvenog oca, akademika Vladimira Fjodoroviča Korsuna, ali nije ostala u njegovoj senci, već svoj naučni rad svakodnevno uzdiže na viši nivo, i po autoritetu znanja ga sasvim sigurno stiže.
Prof. dr Elena Korsun otkriva koje biljke, kada i kako mogu da pomognu.
 Kakva su Vaša iskustva sa lečenjem ateroskleroze?
–    Arniku bih ponudila svakom pacijentu (naglašavam: svima). Naročito ljudima koji pate od oštećenog krvotoka u mozgu, odnosno sa tipičnom manifestacijom cerebralne arterioskleroze.

Pročitajte više u 170. broju Magčnog bilja