ČAJ SA ÐUMBIROM JE SADA OBAVEZAN

by | 10.01.2021

Dr Aleksandra Vladimirovna Gusak, načelnica Odeljenja preventivne medicine Državne klinike 2 u Moskvi, savetuje šta treba da jedete u vreme epidemije i respiratornih infekcija

Ruska doktorka Aleksandra Vladimirovna Gusak, načelnica Odeljenja preventivne medicine Državne klinike 2 u Moskvi, pravi je primer požrtvovanosti. Iako mlada, sve vreme pandemije ne izlazi iz crvenih kovid-zona i trudi se da pomogne svakom kome je pomoć neophodna. Za Magično bilje dr Gusak otkriva koje promene treba da unesemo u svoj svakodnevni život da bismo se zaštitili i očuvali zdravlje.
S obzirom da ste načelnica Odeljenja preventivne medicine Državne klinike 2 u Moskvi, šta je, po Vama, najvažnije u prevenciji zdravlja?
– Najvažnije je biti svestan i na vreme raditi sistematske preglede i pratiti stanje svog organizma. Na primer, u Rusiji se svaki građanin, jednom godišnje, obavezno šalje kod svog lekara opšte prakse na sistematski pregled. Obavezna je i konsultacija sa internistom, što itekako pomaže da se oboljenje otkrije i leči već u početnoj fazi. Ako je čovek zdrav, lekar mu daje neophodne savete o ishrani i zdravom načinu života, u skladu sa najnovijim kliničkim istraživanjima.

Intervju sa dr Aleksandrom Gusak pročitajte u 186. broju Magičnog bilja