BOLJE BITI TRI DANA BEZ HRANE, NEGO BEZ ČAJA JEDAN DAN

by | 09.09.2021

Hristina Lazarević Milošević, magistar farmacije i veliki zaljubljenik u fitoterapiju i prirodne preparate, otkriva kako da očistite pluća,  sačuvate želudac i ojačate imunitet u vreme epidemije

 

 Biljke su oduvek bile deo mog odrastanja. Čitav zivot sam ok­ru­žena njima i više puta u životu svedočila sam o njihovom pozitivnom efektu na zdrav­lje. Iako magistar far­ma­cije, koji bi prvenstveno tre­balo da zastupa upotrebu le­kova, ja sam neko ko smatra da se mnoge bolesti mogu zaobići pravilnim načinom života, uravnoteženom is­hra­nom i uz pomoć biljaka. Nismo ni svesni koliko je bo­gatst­vo oko nas. Biljke su nadohvat ruke, ali nažalost mnogi ne znaju kako da biljke iskoriste da bi ojačali zdravlje – kaže mr ph Hristina Lazarević Milošević, i nastavlja:

– Moj cilj je postao da to izmenim! Želim da svi zajedno probamo da se promenimo i shvatimo da od brzog načina života i tri, četiri šoljice kafe, koju svi popiju tokom dana, nemamo ništa. Ako barem jednu šoljicu kafe zamenimo šoljicom čaja, naš organizam će biti mnogo otporniji. Često citirate kinesku poslovicu: ‘Bolje biti tri dana bez hrane, nego bez čaja jedan dan.’ Na koji način čaj može pomoći našem organizmu?

– Tako je. Stojim iza ove izreke, pogotovo u današnje vreme kada se pod hranom podrazumeva – svašta. Brz način života doveo nas je u situaciju da ne vodimo računa šta sve unosimo u organizam, tako da je najčešća hrana koja se konzumira zapravo hrana koja je puna aditiva, kon­zer­va­nasa, veštačkih boja. Na­su­prot tome, postoje čajevi kod kojih voda iz biljke izvuče naj­lekovitije sastojke, koje kasnije unesemo u naš organizam.

Čajevima jačamo naš imunitet, čistimo telo od otrova, hidriramo organizam, poboljšavamo probavu, poboljšavamo raspoloženje. Negativnih efekata nema.

Pročitajte više u 194. broju Magičnog bilja