ZALEĐEN KRASTAVAC NOVI JE TREND U NEZI LICA

by | 09.09.2021

Masiranje zalađenim krastavcem čisti lice, posvetljuje ten, vraća koži sjaj

 

Društvenim mrežama vlada nova tehnika čija se  čudotvorna moć krije  u zaleđenom krastavcu.

Umesto leda sada se sve više koristi zamrznut krastavac jer, navodno, odlično masira kožu,  uklanja nepravilnosti i pomaže u posvetljivanju tamne kože ispod očiju.
Budući da sadrži 96% vode, krastavac je prirodno hidrantno sredstvo. Pomaže u borbi protiv otečenih kapaka i otečenosti lica uopšte, kao i kod upalnih procesa. Hidrira kožu, pomaže u borbi protiv akni i daje koži svež izgled posle svega nekoliko minuta masaže. Ukoliko se vratimo na “običan” krastavac, odnosno njegovo stavljanje ispod očiju, i to radi posao – budući da ima osvežavajuće dejstvo i visok nivo vitamina C. Upravo ovaj sastojak vremenom daje koži blistav izgled, pospešuje proizvodnju kolagena i štiti je od zagađenja.
Ipak, treba biti obazriv, jer preterana upotreba može dovesti do iritacije. Ipak, ne zaboravimo zlatno pravilo – hrana se lako kvari i zato je bolje stavljati je u stomak, a ne na lice.

 A kako deluje masaža zaleđenim krastavcem?

Možete se  nadati da ćete umiriti kožu i ukloniti one iritantne crvene tačkice. Najoptimalnija kombinacija jeste masaža od 5 do 15 minuta, a potom nanošenje hidratantne kreme. Masaža može biti jednako prijatna i kao deo večernje nege, pred spavanje. Ipak, ovo će pre biti deo letnje, nego zimske rutine. Ema Fris, jedna od Tiktokerki koja je probala ovaj trend, navodi da je prve ozbiljne promene primetila posla 17 dana masaže u kontinuitetu – nepravilnosti na njenom licu su se u velikoj meri povukle. 

Tagovi: