TRI NAJBOLJA NAČINA ZA REŠAVANJE PROBLEMA T-ZONE

by | 26.07.2021

 Čišćenje, piling, hidratacija…

 

Leto je sezona opuštanja i bezbrižnosti, ali i viška sjaja, uglavnom za masnu kožu i tiče se T zone.

Izraz „T-zona“ je manje-više dobro poznat pojam. To je tačka u kojoj se čelo spaja sa nosom i bradom čineći slovo T i ima tendenciju da akumulira najviše masti, jer se tamo nalazi većina lojnih žlezda.

Prekomerna masnoća u ovom području, međutim, ne treba da vas muči sa letnjim danima koji donose sve više toplote i vlage, jer je njome lako upravljati na tri jednostavna načina.

Pravilno čišćenje
Čišćenje je uvek neophodan korak za uravnoteženje masnoće na koži. Ali nemojte preterati. Ni u toplijim mesecima kada je pogled na sredstvo za čišćenje i hladnu vodu primamljivi, nemojte preterivati. Prekomerno čišćenje može imati suprotan efekat i može prouzrokovati povećanje masnoće. Dovoljno je dva puta dnevno.

Piling i hidratacija
Blagi piling pogodan za svakodnevnu upotrebu ukloniće mrtve ćelije i višak ulja, tako da hidratacija deluje bolje. Podrazumeva se da masna koža takođe može biti dehidrirana, posebno leti. Zato izaberite hidratantnu kremu lagane teksture koju možete koristiti čak i tokom dana, ostavljajući kožu matiranom.

Krema za sunčanje
Krema za sunčanje je neophodna za sve tipove kože tokom cele godine. Ali da biste izbegli mašćenje koju krema za sunčanje može da izazove zbog svog bogatog sastava, ne zaboravite da pogledate sastojke pre nego što odaberete onu koji vam odgovara. Dajte prednost kremi za sunčanje koja održava kožu matiranom.