LIMUN I MED BRIŠU BORE

by | 25.07.2021

Domaće kura, odlična za vrele letnje dane

 

Većina nas pri pojavi prvih sitnih, finih linija oko očiju odmah posegne za nekom izvikanom kremom protiv starenja. Vreme je da se zapitamo mogu li neki prirodni sastojci koje svi imamo u kući poslužiti kao prva pomoć?

Ukoliko uzmemo u obzir sve prednosti koje se nalaze na spisku lekovitih svojstava kako limuna tako i meda, reklo bi se da je odgovor na ovo pitanje nesumnjivo jedno veliko da! Visok sadržaj vitamina C, pektina, bioflavonoida, snažno antibakterijsko kao i antivirusno dejstvo ovih namirnica blagotvorno utiče na povećanu produkciju kolagena ne samo u koži već i u našoj kosi.

U prilog tome govori i njihovo nadaleko čuveno antiseptičko dejstvo koje će u samo par poteza pomoći da na najprirodniji način dezinfikujete svoju kožu a odatle je ona dalje spremna da se pozabavi tretmanom “peglanja bora”.

Sirovi med i limunov sok nisu nikakvo šok otkriće, ali je dobro s vremena na vreme podsetiti se ove domaće kure, posebno u ovim vrelim letnjim danima. Uzmite, dakle, malo sirovog meda i limunovog soka i dobro ih izmešajte. Ovaj rastvor zatim nanesite na lice i ostavite da odstoji nekih pola sata.

Ukoliko ste primetili da je vaš predeo oko očiju posebno napet i prožet onim finim linijama s početka naše priče, slobodno umočite tufere u (najbolje ohlađenu) smesu i dodatno tretirajte kožu nakon primene bazičnog rastvora. Nakon toga, lice operite hladnom vodom a potom nastavite sa svojom (noćnom) negom odnosno rutinom.

 

Tagovi: