Mršavite dok spavate: 5 napitaka koja vam pomažu da skinete kilograme

by | 20.08.2024
Mršavite dok spavate: 5 napitaka koja vam pomažu da skinete kilograme

Mršavite dok spavate, poručuju naučnici jer su ustanovili da je to moguće. Biće vam samo potrebni zdravi pomoćnici u vidu napitaka. Otkrijte kako se koriste. 

Ispostavilo se da je sasvim moguće izgubiti težinu u snu – da mršavite dok savate. Naučnici tvrde da je moguće izgubiti težinu bez sporta i dijeta – samo treba da prilagodite svoj životni stil, počnete više da se krećete – čak i samo da hodate, i jedite uravnoteženu ishranu.

Mršavite dok spavate

Ako je tokom dana sasvim moguće pratiti nova pravila života, onda uveče postoji veći rizik da se okliznete i pojedete nešto ukusno i štetno. Pogotovo ako je radni dan bio težak. Međutim, moguće je nadmudriti sistem. Možete sami pripremiti odgovarajuća pića sa efektom sagorevanja masti. Oni će eliminisati želju za grickanjem noću i pomoći vam da izgubite težinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Mršavite dok spavate: 5 pića koja vam pomažu da izgubite kilograme

Lekari i nutricionisti su kategorički protiv kafe noću – ona ​​može poremetiti san i budnost zbog svog okrepljujućeg dejstva. Ali postoje i alternativna pića koja će pomoći u poboljšanju vitalnih funkcija tela i sagorevanju masti.

Jogurt ili kefir

Ako redovno vežbate, idete na treninge ili samo trčite, onda ispijanje proteinskog napitka pre spavanja može biti veoma korisno za oporavak mišića – važno je da nema ni trunke šećera. Jogurt ili kefir su takođe veoma dobri za creva, koji takođe podstiču gubitak težine.

Članak se nastavlja posle reklama

Mleko

Ispijanje čaše običnog mleka pre spavanja ne samo da će vam pomoći da čvrsto zaspite bez buđenja, već i da sprečite da se prejedete sledećeg dana. Mleko je bogato kazeinom, proteinom koji usporava varenje i pomaže u izgradnji mišića i izravnavanju stomaka.

Članak se nastavlja posle reklama

Čaj od cimeta

Ovo piće je obogaćeno antioksidansima koji pomažu u ubrzavanju metabolizma. Na ORAC skali, koja meri koncentraciju antioksidanasa u raznim namirnicama, cimet je na sedmom mestu među svim namirnicama, začinima i biljem.

Cimet takođe može povećati osetljivost na insulin. Telo počinje da „nosi“ glukozu u ćeliju, što obezbeđuje održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi.

Moramo imati na umu da i čaj sadrži kofein, ali u znatno manjoj koncentraciji od kafe, pa ako ste osetljivi na njega, a i slab napitak vas okrepljuje, bolje je da u toplu vodu jednostavno dodate cimet. Postoji još jedna važna nijansa – nije sav cimet podjednako koristan. Za željeni efekat, izaberite cejlonski, a ne kineski (kasija). To je skuplje, ali pruža i više prednosti.

Voda od semena piskavice

Ovo piće je korisno za sve koji žele da izgube težinu. Normalizuje probavni sistem i ubrzava metabolizam. Jednu kašičicu semena piskavice potopite u šolju vode 2-3 sata i piti 30 minuta pre spavanja. Inače, za suzbijanje respiratornih infekcija preporučuje se udisanje pare koja nastaje ključanjem piskavice. Štaviše, začin je takođe koristan za ljude koji pate od visokog šećera u krvi i žele da smanje nivo lošeg holesterola.

Članak se nastavlja posle reklama

Rooibos čaj

Ovaj čaj ne sadrži kofein i može se bezbedno uzimati noću. Istraživanja su pokazala da je rooibos koristan za one koji žele da smršaju jer može zaustaviti stvaranje masnih ćelija. Pored toga, rooibos čaj ​​sadrži biljno jedinjenje zvano aspalatin, koje ima svojstva snižavanja šećera u krvi i potencijal protiv raka.

iuliia_n / gettyimages.com