MULTIVITAMINSKI SIRUP KOJI JAČA IMUNITET

by | 26.06.2023

Odabrano hranljivo bilje i voće od kojih se pravi ukusan sirup za zdravlje

MULTIVITAMINSKI SIRUP KOJI JAČA IMUNITET

 

Članak se nastavlja posle reklama

Multivitaminski sirup se naročoto preporučuje u periodu oporavka nakon bolesti jer jača imunitet. Pored toga, poboljšava probavu i snabdeva telo neophodnim vitmanima i mineralima

Multivitaminski sirup: Velika zdravstvena podrška

Ovaj sirup može da koristi skoro svako, u bilo koje vreme, za celokupnu podršku imunitera. Pošto je ishrana temelj zdravlja, ne postoji nijedna bolest koja ne bi mogla da se poboljša ishranom.

Članak se nastavlja posle reklama

Otežana probava može otežati asimilaciju minerala i vitamine iz hrane. Ovaj sirup je podrška digestivnom sistemu, a osim toga donosi telu neophodne vitamnine i minerale. Ovo je naročito dobro u periodu oporavka nakon bolesti kada je potrebno ojačati imunitet. Ovaj sirup sadrži korisne hranljive biljke.

Članak se nastavlja posle reklama

Multivitaminski sirup: Šta su hranljive biljke?

To je bilje koje obezbeđuju telu neophodne minerale i vitamine. Ovaj sirup sadrži određeno bilje i voće koji su naučnici dobro proučili:

Šipak sadrži vitamine C, A, B1, B2, B3 i K, bobice zove vitamine A i C, crvena detelina kalcijum, hrom, magnezijum, fosfor i kalijum. Suve šljive su bogate vitaminima A i C, folatom, kalcijumom, magnezijumom i kalijumom. Urme sadrže kalijum, magnezijum, kalcijum i vitamin B6. Kore pomorandže zaokruže voćni ukusi sirupa i obogaćuje ga vitaminom C.

Recept za multivitainski sirup

Sastojci:

  • 1 l vode
  • ½ šolje suvih bobica zove
  • ½ šolje suvih plodova šipka
  • ¼ šolje sušenih urmi
  • ¼ šolje suvih šljiva
  • 1 kašika sušenog rizoma đumbira
  • 1 štapić cimeta
  • 1 kašika suve kore pomorandže
  • 2 šolje suvih cvetova crvene deteline
  • 2 šolje meda ili šećera

Priprema: Sipajte u lonac iseckane suve urme i šljive. Dodajte šipak, bobice zove i sušeni đumbir. Ubacite jedan štapić cimeta. Sipajte u lonac tri šolje vode, poklopite i kuvajte na laganoj vatri.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada mešavina provri, kuvajte još sat vremena. Sklonite lonac sa šporeta. Dodajte u vruću smesu crvenu detelinu i koru pomorandže. Poklopite i ostavite da odstoji još 20 minuta.

Procedite smesu kroz cediljku s finim sitop i sipajte u zagrejanu, čistu teglu. Trebalo bi da dobijete od dve šolje tečnosti. Sipajte ovu tečnost u čistu šerpu, stavite na ringlu, na laganijoj temeperaturi. Dodajte u sirup med ili šečer i lagano mešajte dok se zaslađivač potpuno ne rastopi. Slonite šerpu sa šporeta i ostavite da se ohladi sat vremena, a potom ga sipajte u čistu flašicu.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se koristi

Sirup čuvajte u frižideru najviše do mesec dana. Ako se desi da u jednom momentu osetite kiselkast miris vina nemojte ga koristiti. Uzima se po jedna kašika sirupa tri puta dnevno.

Foto: showcake / gettyimages.com