CRNA, CRVENA ILI ZLATNA MAKA, KADA IH I KAKO KORISTITI

by | 10.04.2023
maka_crna-crvena-ili-zlatna-maka-kada-ih-i-kako-koristiti.png

Crna je najbolje rešenje za muškarce, crvena za dame, dok zlatna jača imunitet 

Peruanska maka (lat. Lepidium meyenii) poreklom je iz. Najčešće se gaji u tri komercijalizovane boje: žutoj (zlatnoj), crvenoj i crnoj. Kada koristiti zlatnu a kada crvenu ili crnu maku?

Zlatna maka
Poznata je po svom visoko nutritivnom sastavu, izvor je energije, vitalnosti i izdržljivosti. Čuva  endokrini sistem, podiže energetski nivo i fizičku izdržljivost, povećava libido, seksualni potencijal i plodnost oba pola, pospešuje pravilan fizički i mentalni razvoj dece, okrepljuje ceo organizam, podiže imunitet, reguliše metabolizam, podmlađuje kožu i kosu, umanjuje stres i prirodan je antidepresiv. Mogu je koristiti i deca i stariji. 

Crvna maka

Kod žena pospešuje hormonski balans, podiže nivo energije i vitalnosti. Vrlo efektno otklanja brojne posledice PMS-a, poboljšava kvalitet sna, utiče na regularnost ženskog perioda i dobro raspoloženje, podstiče libido i povoljno stanje za začeće ploda, reguliše rad štitne žlezde, osetno ublažava simptome bolesti hashimoto, endometrioze i policističnih jajnika, ubrzava metabolizam (ukoliko je usporen), stabilizuje lučenje TSH, estrogena i nivo glukoze u krvi, minimalizuje posledice menopauze, čisti lice od akni i pomaže bržu i bolju regeneraciju kože, kose i noktiju. Ukratko, modernoj ženi čuva zdravlje i vraća joj sjaj!

Vrlo bitno, stimuliše pravilnu sintezu kalcijuma, magnezijuma i gvožđa. Zaustavlja osteoporozu i efikasna je u lečenju od anemije. Muškarac bi trebao da koristi crvenu maku samo u slučaju uvećane prostate. 

Crna maka

Pospešuje memoriju, koncentraciju, efikasnost učenja i telesnu inteligenciju. Najefikasniji je eko tip po pitanju podizanja nivoa snage i fizičke izdržljivosti, potencije, seksualne želje i plodnosti kod muškaraca. Poboljšava kvalitet sna i stabilizuje lučenje reproduktivnih hormona, hormona rasta, TSH i nivoa glukoze u krvi. Doprinosi osećaju smirenosti i zadovoljstva, a to postiže potpuno prirodnom regulacijom lučenja serotonina i endorfina. Crni koren je omiljen u profesionalnom sportu. Crnu maku mogu koristiti muškarci i žene, posebno ako je akcenat na poboljšanju mentalne i fizičke sposobnosti. Ne preporučuje se mlađima od 16 godina. 

Više o ekstraktu Crne Make pročitajte ovde.

Ekstrakt Crne Make možete naručiti preko internet prodavnice, mejlom: [email protected] , telefonom: 011/2420-955 ili u prodavnicama biljnog centra Magično bilje.