ZELENI ČAJ, MED I ĐUMBIR POMAŽU KOD RAZREĐIVANJA KRVI

by | 17.04.2022

Spasite se tromboze uz prirodna rešenja

Da li ste primetili da kada se posečete, krv vam se suviše brzo zgrušava? Osim toga, otežano dišete ili imate bolove u predelu srca, ruke i noge su vam neprestano hladne, bez obzira na temperaturu prostorije u kojoj boravite? To su sigurni pokazatelji da je neophodno da uradite laboratorijsku analizu krvi jer postoji mogućnost da imate problem sa koagulacijom.

Gusta krv ili hiperkoagulabilnost je stanje kada je krv gušća i lepljivija nego inače. Kada osoba ima hiperkoagulabilnost, sklona je višku krvnih ugrušaka (trombova).

Faktori koji dodatno utiču na pojačano zgrušavanje krvi su i starost, težina, nasledni faktori ili prisustvo hroničnih bolest, a osobama koje imaju ovaj problem preporučuje se redovna terapija koja pomaže razređivanje.

Postoje i prirodni „lekovi” koji efikasno pomažu kod razređivanja krvi, a koji ruski lekari rado preporučuju.

 Biljna mešavina

Ovaj recept ne samo da će smanjiti hiperkoagubilnost krvi, već pomaže i kod nervne napetosti. Pomešajte jednake delove gloga, praha korena valerijane, žute slatke deteline, suručice i matičnjaka.

U četiri decilitra ključale vode dodati dve kašičice mešavine, poklopiti i ostaviti U četiri decilitra ključale vode dodati dve kašičice mešavine, poklopiti i ostaviti tako četiri sata. Uzima se pola decilitra, pet puta dnevno između obroka.

  Zeleni čaj, med i đumbir

Jedan od njih je zeleni čaj sa đumbirom, medom, limunom, karanfilićem i cimetom. Odavno je poznato da zeleni čaj deluje antioksidantno na telesne ćelije, pomažući im da se odupru efektima oksidantnog stresa.

Za pripremu ovog čaja potrebne su vam dve kašičice narendanog korena đumbira, dve kašike meda, sok od jednog limuna, tri karanfilića, jedan štapić cimeta i dva litra vode.

Karanfilić, cimet i đumbir stavite u posudu, prelijte vodom i prokuvajte pet minuta. Zatim dobijenu čorbu procedite, dodajte ostatak sastojaka i pijte kao čaj tokom dana.